Malmille ryhmäkoti kehitysvammaisille nuorille – kaupungin ensimmäinen oma pitkäaikaista asumista tarjoava yksikkö

Helsingin kaupunki on perustanut ensimmäisen oman ryhmäkodin kehitysvammaisille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille Malmin Sepänmäkeen. Aiemmin kaupungilla on ollut pelkästään lyhytaikaispaikkoja ja pysyvät asumisen paikat ovat olleet ostopalvelua.

Keväällä avatussa Tullivuoren ryhmäkodissa on tilat kahdeksalle asukkaalle. Tähän mennessä taloon on muuttanut kuusi asukasta, jotka ovat iältään 9–16 vuotta. Vielä on kaksi paikkaa vapaana. Niistä saa lisätietoa ryhmäkodista.

Ryhmäkodissa on jokaisella asukkaalla on oma huone, johon on he ovat voineet valita mieleisiä sisutusratkaisuja. Rivitalon päädyssä sijaitsevan ryhmäkodin alakerrassa on oleskelu- ja ruokailutila sekä keittiö. Asukkaiden käytössä on myös oma aidattu takapiha, jossa on erilaisia välineitä pelejä ja leikkejä varten.

Asukkaiden arki muotoutuu pitkälti koulujen ja vapaa-ajanvieton mukaan. Ryhmäkodissa he osallistuvat talon askareisiin ohjaajien avustuksella opetellen samalla erilaisia elämäntaitoja.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut