Ensimmäinen K-Supermarket aloittaa 24/7-aukiolon Suomessa – konkarikauppias teki pitkällisen harkinnan

K-Supermarket Ylivedon kauppias Jouni Monto kertoo päätöksen 24/7-aukioloajasta olleen vakaan harkinnan tulos. – Aukioloajan laajentamiselle oli tarvetta, Monto toteaa. Arkisto/Tero Vähämäki

Tiina Örn

Vantaan Viertolassa sijaitseva K-Supermarket Yliveto on Suomen ensimmäinen K-Supermarket, joka on jatkossa aina avoinna. Ensimmäisen kerran Yliveto on avoinna ympäri vuorokauden 30. syyskuuta. Ensimmäinen kauppayö on maanantain ja tiistain välinen yö.

Päätös 24/7-aukioloajasta oli kauppias Jouni Monton mukaan melko pitkän harkinnan tulos.

– Olen ollut 30 vuotta kauppiaana ja pyrkinyt olemaan aina ajan hermolla. Meillä on hyvällä sijainnilla oleva, laajoilla valikoimilla toimiva ruokakauppa. Koen, että aukioloajan laajentamiselle on tarvetta.

Päätöksen perusteet ovat selvät.

– Tikkurilaan tulee paljon uusia kerrostaloja, osa niistä valmistuu ihan Ylivedon takapihalle. Uskon, että alueelle muuttaa asukkaiksi paljon laajempaa aukioloaikoja haluavia, Monto pohtii.

Myös marketin sijainnilla on vaikutusta päätökseen.

– Meillä asioi henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi lentoasemalla ja Peijaksen sairaalassa töissä. Haluamme palvella myös vuorotyötä tekeviä hyvin.

Kauppias Monto aikoo siirtää yöaikaan tehtäväksi töitä, jotka turhaan rasittavat henkilökuntaa hektiseen päiväaikaan. Niitä ovat muun muassa tuotteiden hyllyttäminen ja netin kautta tehtyjen ostosten kerääminen.

K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki kommentoi, että päätös myymälän aukioloajan laajentamisesta tehdään Keskolla aina kauppakohtaisesti. Mitään yleistä linjausta aukioloajoista ei ole.

Myös Sääksmäki korostaa myymälän sijainnin merkitystä. 24/7-aukioloa harkitaan myymälöissä, jotka sijaitsevat liikenteen solmukohdissa ja joihin on kätevä kulkea julkisilla kulkuneuvoilla.

Ympäri vuorokauden on Vantaalla Keskon myymälöistä avoinna Ylivedon lisäksi Neste K Keimola itä. Kyseessä on huoltoasema, jossa on myös pieni päivittäistavarakauppa.

HOK-Elannolla on Vantaalla tällä hetkellä kaksi ympäri vuorokauden auki olevaa myymälää. Ne ovat Kartanonkosken ja lentoaseman Alepat.

– Juuri tällä hetkellä HOK-Elannolla ei ole päätöksiä uusien 24/7 toimipaikkojen avaamisesta, kertoo toimialajohtaja Kimmo Nikula Hänen mukaansa tilanteet voivat kuitenkin muuttua nopeasti.

– Pidämme koko ajan silmät auki ja pyrimme tunnistamaan sijainteja, joissa ihmiset liikkuvat luonnostaan ympäri vuorokauden. Ensisijaisena tavoitteena on toimiva palveluverkosto asiakkaille.

Johtaja Sääksmäki pohtii myyntipäivien erojen tasoittuneen ja sunnuntain olevan nykyään hyvä kauppapäivä. – Sunnuntain aukiolo on myös taloudellisesti kannattavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulujen avaaminen ei lisännyt koronaa – tartunta todettiin 9 koululaisella Helsingissä
 2. Rastilan leirintäalueella kesää vietetään melko normaalisti – kansainvälisissä vieraissa kato, matkailuautojen suosio näkyi jo ennen koronaa
 3. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 4. Senaatintorin jättiterassille tulossa lähes 500 asiakaspaikkaa – Nämä yrittäjät voivat hakea mukaan
 5. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 6. USU: Kaikkein huono-osaisimmille myönnettävää tukea maksetaan eniten Uudellamaalla
 7. Lauttasaaren sillan liikenne vaihtaa puolta lauantain vastaisena yönä – eteläisen puolen rakennustyöt käynnistyvät
 8. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 11. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 12. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 13. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen ratsupolulla Oittaalla – kuva
 14. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 15. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 3. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 4. HS: 134-metrisestä tornista heitettiin taas tavaraa, poliisi teki kiinnioton
 5. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 6. Sari, 44, pyysi kaupunkia tarkistamaan Seat Ibizansa päästöarvot, sai yllätyksekseen takaisin 173 euroa – "Työntekijäkään ei tiennyt muutoksesta"
 7. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 8. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 9. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 10. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 11. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 12. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 13. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 14. Salaperäistä rakennusta myydään Helsingissä 7 miljoonalla eurolla – väite upeiden kotkaveistosten alkuperästä suututti taiteilijan suvun
 15. Senaatintorin jättiterassille tulossa lähes 500 asiakaspaikkaa – Nämä yrittäjät voivat hakea mukaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.