Kaupungin päätös katkeroitti helsinkiläisjoukkueen – joutuu pelaamaan liigaottelut Vantaalla

Sinisissä pelaava EräViikingit kohtasi Vantaan Energia-areenalla viime kauden pudotuspeleissä Seinäjoen SPV:n. Sara Oinas

Anonyymi

Miesten Salibandyliigan helsinkiläisjoukkue EräViikingit joutuu pelaamaan tälläkin kaudella kaikki kotiottelunsa Vantaan Energia-areenalla.

Helsingissä on tällä hetkellä liian vähän liigan standardit täyttäviä halleja, eikä yksikään niistä ole sopiva EräViikingeille.

Esimerkiksi Helsingin jäähalli on seuran mukaan liian suuri ja kallis. Töölön kisahalli on taas liian pieni. Messukeskus sopii parhaiten näytöspeleihin.

– Palloiluhallien rakennuttajia olisi, mutta urheiluun kaavoitettuja tontteja ei ole fiksulla sijainnilla. Se on sääli, kun esimerkiksi Turkuun ja Hämeenlinnaan on noussut uusia halleja, sanoo EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava

Helsingin kaupunki tietää, että monet lajit kärsivät sisäliikuntatilojen puutteesta. Halleja on tiedossa lisää, mutta ne on tarkoitettu lähinnä harjoituskäyttöön.

– Suunnittelussa ja rakentamisessa onkin huomioitava liikuntapaikkojen monikäyttöisyys. Suuret katsomorakenteet eivät palvele kaikkia käyttäjäryhmiä ja ovat myös taloudellisesti kalliimpia ylläpitää, sanoo liikuntajohtaja Tarja Loikkanen

Erä-Viikingit on näreissään siitä, ettei salibandya palveleva monitoimihalli toteutunut aikanaan Malmin jäähallin viereen.Tontille kaavaillaan tällä hetkellä jääpallohallia.

– Hanke kaatui 2010-luvun alussa siihen, että Helsingin kaupunki ei uskonut rahoitukseen, vaikka valtio oli myöntänyt jo neljän miljoonan euron tuen, sanoo seuran toiminnanjohtaja Jari Oksanen

Sisäpalloilijoiden suurimmat odotukset kohdistuvat Helsinki Garden -hankkeeseen, jossa on suunnitelma palloilulajien areenasta. Katsomoihin mahtuisi jopa 4 000 ihmistä.

EräViikinkien otteluissa kävi viime kaudella noin 600 katsojaa. Ne mahtuisivat hyvin esimerkiksi Pasilan palloiluhalliin. Naavan mukaan Pasilassa ei kuitenkaan pystytä järjestämään näyttävää ottelutapahtumaa, joka olisi katsojalle elämys. Myös parkkipaikkojen määrä ja julkinen liikenne ovat tärkeitä.

– Ottelutapahtuma on show, jossa on valotekniikkaa, savuja ja videoscreenejä hidastuksia varten. Emme kamppaile ainoastaan muiden urheilulajien kanssa vaan myös katsojien vapaa-ajasta. Standardit pitää olla samanlaiset kuin esimerkiksi elokuvateatterissa, Naava sanoo.

Energia-areenalle mahtuu yli 3000 katsojaa. Naava myöntää, että Erä-Viikinkien otteluihin on vaikea luoda tiivistä fiilistä.

– Energia-areena on silti Suomen sisäareenoista paras. Yhteistyö Vantaan kanssa toimii timanttisesti. Vantaalla on tahtotila, että he haluavat meidät pelaaman sinne. Helsingistä ei voi sanoa samaa. Olemme helsinkiläinen seura ja kotipaikkamme on Pohjois- ja Itä-Helsingissä, jossa liikutamme viikoittain yli 2 000 ihmistä, mutta pelaamme Länsi-Vantaalla. Tämä on haasteellinen yhtälö.

Naisten liigajoukkue pelaa Tapanilan Mosahallissa.

– Se on täydellinen paikka naisten Salibandyliigalle. EräViikinkien pudotuspeleissä katsojia on ollut 200–500. Halli ei ole täyteen ammuttu, mutta fiilis on katossa. Miesten joukkueelle Mosa on valitettavasti katsomotiloiltaan liian pieni, urheilujohtaja sanoo.

Helsinkiläisseuroista M-Team pelasi miesten Salibandyliigaa viimeksi keväällä 2017. Seura sai poikkeusluvalla pelata muutaman ottelun Ruskeasuon pienessä kotihallissa. Muut pelit se pelasi Pasilan hallissa. Tällä hetkellä M-Team pelaa divaritasolla.

EräViikingit syntyi vuonna 2016 kun Tapanilan Erän salibandyjaosto ja vuosaarelainen SSV yhdistyivät. Naavan mukaan miesten liigajoukkue polki pari viime vuotta paikoillaan SM-hopean ja Suomen cupin voiton jälkeen, mutta nyt identiteetti on löytymässä.

– Pelaajat ovat enemmän ja enemmän ylpeitä seurastamme. Kokeneet ja nuoremmatkin pelaajat ovat valinneet EräViikingit siitä huolimatta, että jossain toisessa seurassa he saisivat mahdollisesti enemmän rahallista korvausta tai ”varmaa” peliaikaa. Haluamme rakentaa seuran näköisen joukkueen, yhdistää omavaraisuuden huippulaatuun. Se vaatii aikaa ja työtä kentällä ja sen ulkopuolella, mutta olemme mielestäni oikealla tiellä.

Seuran lähivuosien tavoitteena on, että sekä miesten että naisten joukkueet ovat Salibandyliigoissa neljän parhaan joukkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 2. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 3. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 4. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 5. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 3. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 4. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 5. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 8. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 9. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 10. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 11. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 12. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 13. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 14. T24: Open House Tallinna avaa Viron pääkaupungin suljetut rakennukset yleisölle ensi viikonloppuna
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.