Päivi Räsäseltä poikkeuksellinen puhe eduskunnassa – luki Raamatun kohdat, joiden takia häntä epäillään kiihotusrikoksesta

Kristillisdemokraattienkansanedustaja Päivi Räsänen sävähdytti perjantaina eduskunnassa siteeraamalla samoja Raamatun kohtia, joiden vuoksi hän on parhaillaan epäiltynä kiihotusrikoksesta.

Räsänen luki Raamatun otteita puhujapöntöstä, kun eduskunnassa käsiteltiin hallituksen esitystä uudeksi kirkkolaiksi.

Räsänen perusteli toimintaansa halulla alleviivata sitä, että uudistuksen jälkeenkin kirkkolaissa säädetään, että kirkon toiminta ja opetus pitää pohjata Raamattuun.

Poliisi alkoi tutkia Räsäsen toimintaa, kun hän viime kesäkuussa oli arvostellut kirkon päätöstä osallistua seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtumaan virallisena yhteistyökumppania.

– Kirkko on ilmoittanut olevansa Setan Pride2019 virallinen partneri. Miten kirkon oppiperusta, Raamattu sopii yhteen sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi? Räsänen kirjoitti tutkintaan johtaneessa twiitissä.

Twiittiin hän liitti kuvan Raamatun jakeista, jossa Jumalan todetaan hyljänneen homoseksuaalit.

Samat jakeet Räsänen luki uudelleen perjantaina eduskunnan salille, jossa oli kuulijoina parikymmentä kansanedustajaa.

– Tarkoitukseni ei ole avata keskustelua Pride-tapahtumasta, vaan nimenomaan tästä kirkkolain pykälästä. En ole hakemassa omaan rikostutkintaani tältä salilta oikeutta. Mutta nostan tapauksen esiin, koska eduskunnan on syytä tiedostaa, että kirkkolaissa nytkin linjataan kirkon suhde Raamattuun.

– Raamattu, myös sen tekstin osalta, jonka juuri luin, ei ole miltään osin kielletty kirja. Sen vuoksi otin Raamatun myös poikkeuksellisesti mukaan tukiaineistoksi, Räsänen selitti ja lisäsi, että asian korostaminen on hänen mielestään tärkeää myös kirkon jäsenille, työntekijöille ja luottamushenkilöille.

Ottamalla Raamatun puhujapönttöön Räsänen rikkoi sääntöä, jonka mukaan puhuja ei saa esitellä havaintomateriaalia. Hän sai tästä puhemieheltä huomautuksen.

Eduskunnan täysistunnon verkkolähetyksen voit katsoa tästä

Juttua korjattu 20.9.2019 klo 17: Jutussa kirjoitettiin ensin virheellisesti, että Räsänen olisi puolueensa puheenjohtaja. Kristillisdemokraattejajohtaa nykyään Sari Essayah.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut