Uusi museo avautuu Pasilan ytimeen – tulee osaksi kauppa- ja elämyskeskusta

Keski-Pasilaan avautuu uusi Musiikkimuseo Fame. Museo kokoaa kaikkea kotimaisen musiikin historiaa saman katon alle. Kuparinvärinen ja kaksikerroksinen museorakennus tulee osaksi 17. lokakuuta avattavaa Triplan kauppa- ja elämyskeskusta.

Projektin suunnittelu- ja rakennusbudjetti oli 4,3 miljoonaa euroa, ja siitä 18 prosenttia tuli julkiselta sektorilta. Valtio on myöntänyt Musiikkimuseolle 750 000 euron investointiavustuksen. Lisäksi Helsingin kaupunki tukee museohanketta 210 000 euron kehitysavustuksella, josta kolmannes kohdentuu rakentamisvaiheeseen.

Museoliiton Museokortti toimii myös Musiikkimuseossa. Uuden museon kävijätavoite on 100 000 vierasta. Fame on auki joka päivä 12 tuntia aamuyhdeksästä iltayhdeksään ja se on mahdollista varata myös yksityiskäyttöön.

Museokonsepti yhdistelee pääosin modernia kotimaista teknologiaa uudella tavalla. Museoon yritetään houkutella myös ulkomaalaisia vierailijoita.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut