Koirien veriripulitapaukset – Norja höllää rajoituksia

Norjan Kennelliitto on päättänyt sallia koirien eräiden kokeiden ja kilpailuiden järjestämisen maassa. Viranomaisten ohjeiden mukaisesti kyseiset kokeet ja kilpailut ovat sellaisia, joissa koirien kontaktia toisiinsa voidaan rajoittaa.

Suomen Kennelliiton hallitus on päättänyt jatkaa Norjassa asuvien koirien osallistumiskieltoa Kennelliiton alaisiin koiratapahtumiin Suomessa syyskuun loppuun asti. Tilanne arvioidaan uudelleen ennen tätä ja tarvittaessa jo aiemmin, mikäli uutta tietoa ilmenee. Myös Ruotsin ja Tanskan kennelliitot ovat päättäneet jatkaa Norjassa asuvien koirien koe-, kilpailu- ja näyttelykieltoa syyskuun loppuun saakka.

Ohjeistukset liittyvät Norjassa havaittuihin koirien veriripulitapauksiin, joiden johdosta koiria on kuollut. Tautitapaukset Norjassa sairastuneilla koirilla ilmenevät verisenä ripulina, oksennuksena ja nopeasti heikkenevänä yleiskuntona.

Koirien terveyden ja hyvinvoinnin valvonnasta Suomessa vastaava Ruokavirasto on saanut ilmoituksia yksittäisistä veriripulitapauksista Suomessa, mutta ei samanlaisina ryvästyminä kuin Norjassa.

Ruokaviraston mukaan veriripuli on maailmalla tunnettu tauti. Suomessa tavatut tapaukset eivät tartu koirasta toiseen. Koirien tautitilanne on Suomessa hyvä. Myöskään Ruotsissa tai Tanskassa ei ole raportoitu vastaavanlaisia tarttuvia tautitapauksia.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut