Kysely: Hoitajien työaikaa menee edelleen siivoamiseen ja pyykkäämiseen – Epäkohtia ei ole vielä saatu korjattua

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer kertoo, että hoidon laatu ja hoitajien työolot eivät ole parantuneet niin sanotun hoivakriisin jälkeen.

Keväällä mediassa nousivat esiin yksityisen sektorin ongelmat vanhustenhoidossa. Hoivakodeissa paljastui useita puutteita ja epäkohtia. Henkilöstömitoitus alittui monessa yksikössä, ja mitoitus koettiin riittämättömäksi.

Hoitajat toivat esiin eettistä kuormaa siitä, että he eivät voi hoitaa niin hyvin kuin haluaisivat ja pitäisi, tiedotteessa kerrotaan.

Työnantajat lupasivat asiaan pikaista muutosta. Liiton teettämän kyselyn mukaan näyttää kuitenkin siltä, että epäkohtiin ei ole ainakaan vielä puututtu.

Kyselyyn vastasi noin 2 000 liittoon kuuluvaa työntekijää, jotka työskentelevät yksityisissä hoitoyksiköissä, kuten Attendolla, Esperissä, Mehiläisessä ja Pihlajalinnassa.

Lähi- ja perushoitajaliitto painottaa, että hoitajien tulisi keskittyä ainoastaan hoitotyöhön. Vastaajista kaksi kolmasosaa vastasi, että työtehtäviin kuului joka päivä siivousta, pyykkäystä ja/tai ruokahuoltoa. Liiton mielestä tukityöhön täytyisi palkata työntekijät erikseen.

Jokaisen neljän konsernin työntekijöistä yli 70 prosenttia vastasi, että työntekijöiden määrää ei ole lisätty asiakkaiden hoidon tarpeen noustessa.

Lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut