Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalasataman kolmas tornitalo sai rakennusluvan – erikoisuutena 24. kerroksen näköalaravintola

Yksi Kalasatamaan suunnitellusta kahdeksasta tornitalosta sai viime viikolla rakennusluvan. Kyseessä on Suomen ensimmäinen toimistotalo, jonka korkeus on yli 100 metriä.

Kauppakeskus Redin yhteyteen rakennettavaan 26-kerroksiseen Horisontti-nimisen tornitalon alakerroksiin on tulossa huoneistohotelli ja yläosaan toimistoja. Rakennuksen erikoisuutena on 24. kerroksessa sijaitseva ravintola, jossa on 150 asiakaspaikkaa.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto myönsi viime viikon perjantaina Kalasataman Jalusta T8 Ky:lle c/o SRV Rakennus Oy:lle rakennusluvan toimisto- ja huoneistohotellin rakentamista varten.

Tornitalon rakentamisen on tarkoitus käynnistyä alkuvuodesta 2020 ja valmistua vuonna 2022. Rakentamisen piti alkaa jo aikaisemmin, mutta Kalasataman hankkeen alkuvaiheessa kaavavalitukset siirsivät hankkeen aikataulua. Toimistotornin hankekehitysvaiheen aikana suunnitteluun otettiin lisäaikaa.

Horisontin tilojen vuokrauksesta vastaava SRV:n asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemi ei kerro, keiden toimijoiden kanssa neuvotteluita on käyty.

– Toimitilat ovat herättäneet paljon mielenkiintoa. Käynnissä on useita neuvotteluita. Lisäksi käynnissä on neuvotteluja huoneistohotellioperaattorien kanssa,

Rakennuksen suunnittelusta vastaa Helin & Co Arkkitehdit.

Horisontti tulee sijaitsemaan Sörnäisten rantatien ja Työpajankadun rajaamalla tontilla. Pasilan suunnalta tultaessa torni on ensimmäinen vasemmalla.

Rakennusluvan mukaan kerrokset 5–14 on varattu huoneistohotellille. Huoneita on yhteensä 120.

Toimistotiloja tulee olemaan kerroksissa 15–23 sekä 25–26. Toimitilojen vuokraus on alkanut.

Horisontti on yksi Kalasataman metroaseman kupeeseen, Itäväylän molemmin puolin rakennettavasta kahdeksasta tornitalosta. Torneista kahden rakentaminen on jo alkanut. Majakan muutto käynnistyy lokakuussa. Loisto on parhaillaan rakenteilla. Torneista seitsemän tulee olemaan asuinkäytössä ja Horisontti ainoana toimisto- sekä majoituskäytössä. Kaikkien tornien rakentamisesta vastaa SRV.

Horisontin julkisivu tulee rakentumaan viereen rakennettavien muiden tornitalojen tapaan lasipintaisista elementeistä. Torneja yhdistää viherpihakansi.

Autopaikat sijaitsevat kauppakeskuksen alla. Yhteiskäytössä kauppakeskuksen ja asuntojen kanssa autopaikkojen määrä on 1 921. Polkupyörille on varattu paikkoja yhteensä 174. Paikoista osa sijaitsee kellarikerroksessa ja osa yhteisellä viherpihalla.