Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Viisi korvausta vuodessa oli vakuutusyhtiölle liikaa, irtisanoi lapsiperheen kotivakuutuksen

Vakuutusyhtiöllä on oikeus irtisanoa vakuutus vakuutuskauden lopussa. Näin kävin 25-vuotiaalle nokialaiselle perheenäidille, jonka kotivakuutus irtisanottiin viiden vahingonkorvaushakemuksen jälkeen.

Juulia Kekki-Keväänranta, 25, kertoo Ylelle saaneensa vakuutusyhtiöltään irtisanomisilmoituksessa perusteluksi tavanomaisuudesta poikkeavan vahinkokehityksen.

Hän oli hakenut vakuutusyhtiöltään korvausta viidestä eri vahinkotapahtumasta 14.11.2018 alkaneella vakuutuskaudella. Vakuutus on ollut Kekki-Keväänrannan nimissä viisi vuotta ja hän on maksanut siitä noin sata euroa vuodessa.

– Tuntuu vääryydeltä. Minkä takia minulla on edes kotivakuutus, jos en saa käyttää sitä, Juulia Kekki-Keväänranta ihmettelee Ylen haastattelussa.

Perhe on hakenut äidin nimissä otetusta kotivakuutuksesta korvausta vuoden sisällä kahdesti rikkoutuneesta puhelimen näytöstä, kerran pyykinpesukoneesta ja kerran hajonneesta pelikonsolista. Viimeinen korvaushakemus koski takin värjäämiä nojatuoleja.

Perheenäiti kertoo Ylelle, että vakuutusyhtiö ei kertonut etukäteen lainkaan siitä, että vakuutuskorvauksille olisi jokin maksimimäärä. Myöhemmin vakuutusyhtiöstä oli puhelimitse kerrottu hänelle, että sopiva määrä vahinkoilmoituksia on kaksi tai kolme vuodessa.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvasta vastattiin Ylen haastattelupyyntöön kirjallisesti, etteivät he voi kommentoida yksittäisiä tapauksia.