Helsingissä luksuskuntosalin jäsenyys maksaa jopa 250e/kk – "Suomi tulee tässä jälkijunassa"

Jättimäisten kuntosalikompleksien vastapainoksi Helsinkiin on avattu viime aikoina useita pienempiä luksus- ja premiumkuntosaleja.

Ne eivät kilpaile halvimmalla hinnalla tai monipuolisilla ryhmäliikuntatunneilla, vaan viihteellisillä erikoispalveluilla.

Yksi uusimmista on Katajanokalle Keskon vanhan pääkonttorin kivijalkaan avattu Fit Skatta.

Omistajiin kuuluva Hannes Kankaanpää kuvailee 300 neliön salia intiimiksi.

Huomiota on kiinnitetty design-kuntoilulaitteisiin ja tunnelmalliseen valaistukseen. Vaikutteita on haettu kuntosaleista eri puolilta maailmaa.

– Maailmalla kuntosalit voivat olla tunnelmaltaan jopa yökerhomaisia. Suomi tulee näissä asioissa yleensä jälkijunassa. Haluamme tarjota laadukkaat puitteet, sekä viihdettä ja elämyksiä. Meillä onmuun muassa spa-osasto, jossa on porealtaita ja erilaisia saunoja, Kankaanpää sanoo.

Suunnitelmissa on myös tapahtumia, joissa dj soittaa treenimusiikkia.

– Tällaiset tapahtumat voivat kiinnostaa asiakkaita enemmän kuin luennot. Luennoilla pitäisi olla puhumassa joku tosi iso julkkis, että ihmiset tulisivat.Kankaanpään mukaan ihmiset haluavat nykyään, että ryhmäliikuntatuntien vetäjät ovat karismaattisia persoonia.

– He eivät ole vain korjaamassa treenaajien asentoa, vaan esiintymässä ja viihdyttämässä. Esimerkiksi soutustudiossa treenaamisessa voi olla pelillisiä elementtejä.

Kallein Fit Skattan jäsenyys on noin sata euroa kuukaudessa. Se sisältää muun muassa personal trainerin palveluja ja hieronnan neljä kertaa vuodessa.

– Ihmiset haluavat laittaa rahaa nykyään palveluihin. On yhteiskunnallisesti merkittävää, että ihmiset pitävät huolta itsestään.

Katajanokan premium-jäsenillä on käytössään myös joogastudio.

– Pienryhmätunneilla ei ole hikijumppaa, vaan enemmän kehonhuoltoa. Sykettä nostetaan taas viereisessä Alla Sea Pool -merikylpylässä, jossa pidetään ryhmäliikuntatunti kerran viikossa.

Kankaanpään mukaan asiakkaat ovat valmiita maksamaan extraa, jos heille tarjotaan parempaa palvelua ja pieniä oivalluksia.

– Sellainen voi olla esimerkiksi viilennetty kaappi, josta voi ottaa kosteutetun pyyhkeen. Suunnittelemme myös palvelua, jossa asiakkaat voivat jättää treenivaatteet kuntosalin viereen avattavan hotellin pesulaan.

Ympäri vuorokauden auki olevan kuntosalin asiakkaista iso osa tulee Katajanokan alueelta. Kankaanpään mukaan heissä on paljon korkeasti koulutettuja ihmisiä.

– Alueelta on puuttunut kaupallinen kuntosali. Katajanokan alue kehittyy ja tänne muuttaa koko ajan asukkaita uusiin asuntoihin.

Yksi Helsingin ylellisimmistä kuntosalijäsenyyksistä on Hotelli Kämpissä.

Kallein Kämp Clubin vuosijäsenyys on 3000 euroa ja se sisältää muun muassa viikottaisen aamiaisen ja yöpymisen hotellissa kerran vuodessa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut