Miksi keskeisen kadun molemmat jalkakäytävät revittiin auki kuukausiksi Helsingissä? – Kaupunki: "Näin ei olisi pitänyt toimia"

KATUTYÖT Kyseessä oli inhimillinen erehdys, kaupungilta todetaan.

Katutyö on kiristänyt hermoja Oulunkylän Mäkitorpantiellä. Lukija kuva/Kaija Rantalainen-Huber

Kaisa Paastela

Mäkitorpantien kadunrakennustyöt tuottavat harmia Oulunkylässä. Asukas kummastelee, oliko aluetta halkovan pääkadun molemmat jalkakäytävät pakko repiä auki samaan aikaan, sillä se hankaloitaa etenkin vanhusten ja huonojalkaisten liikkumista.

– Toivottavasti tämä saadaan kuntoon ennen lumentuloa, hän toivoo.

Kaupunkiympäristön toimialan rakennuttamispalvelun vs. päällikkö Jarkko Karttunen kertoo, että kyseessä on ollut inhimillinen virhe.

Alun perin jalkakäytävien työt oli tarkoitus tehdä eri aikaan.

– Tieto sovitusta työn vaiheistuksesta ei kulkenut loppuun asti. Valitettava inhimillinen erehdys, jota pahoittelemme.

Työmaa käynnistyi alkukesästä.

– Autoliikenne on käsityksemme mukaan sujunut alueella kohtuullisen hyvin, mutta jalankululle ja pyöräilylle on aiheutunut ongelmia erityisesti siitä, että asfaltit on poistettu molemmilta puolilta ajorataa. Vielä alkukesästä on urakoitsijana toimivan Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitoksen Staran työnjohtajan ja rakennuttajan kesken sovittu, että jalankulun ja pyöräilyn väylien rakentaminen tehtäisiin siten, että asfaltteja ei poisteta yhtä aikaa.

– Tieto ei syystä tai toisesta ole siirtynyt alkuperäistä Staran työnjohtajaa tuuraavalle työnjohtajalle. Tässä on tapahtunut virhe ja näin ei olisi pitänyt toimia, Karttunen korostaa.

Karttusen mukaan talveksi jalkakäytävät ja pyörätiet saataneen kuitenkin päällystettyä ja liikkuminen helpottuu. Keväälle saattaa jäädä viimeistelytöitä, kuten ajoratojen maalausta ja istutusten laittoa.

Oulunkylän keskeisten katujen Mäkitorpantien ja Siltavoudintien uusimisen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta.

– Alkuperäinen suunnitelma on laadittu jo vuonna 2012. Tavoitteena on ennen kaikkea jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuuden parantaminen rakentamalla erotellut jalkakäytävät ja pyörätiet sekä toteuttamalla liittymiin korotettuja suojateitä.

– Ajoratojen kapeneminen, keskikorokkeet ja korotetut suojatiet laskevat autoliikenteen nopeutta, mikä myös parantaa liikenneturvallisuutta, Karttunen toteaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tiedätkö miten katutyöt voitaisiin tehdä paremmin ja nopeammin – nyt voit kertoa ideasi kaupungille 11.9.2019 20:15
  2. Pyöräilijät suhaavat surutta jalkakäytävällä Helsingin ytimessä – "Tästä on tullut turistien tappopaikka" 4.9.2019 6:30
  3. Oulunkylän työmaa hidastaa liikennettä loppuvuoden 20.3.2019 13:05
  4. Oulunkylän vilkkaimmat kadut uusitaan lähes 2,5 miljoonalla – "Läpiajoliikenne koettu häiritseväksi" 2.11.2017 6:35
  5. Napolin pizza paistuu äkäisesti Ogelissa 22.8.2017 20:15
  6. Koulusta romahti osa alakattoa – nyt Oulunkylässä suljettiin liikuntasali 29.11.2018 15:26

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut