Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vihreät vaativat 100 000 uutta puuta Helsinkiin – tasaisivat lämpötilaeroja ja vähentäisivät tulvariskiä

Vihreiden kaupunginvaltuutetut ovat jättäneet aloitteen 100 000 uuden puun istuttamisesta Helsinkiin.

Lisäpuut parantaisivat katutilan viihtyisyyttä, tasaisivat lämpötilaeroja ja toimisivat merkittävänä osana kaupunkiluonnon viherverkostoa. Paljon vettä imevät puut vähentäisivät myös kaupunkitulvien riskiä.

Helsinki on sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen saavuttamisessa uudet puut ovat vihreiden mielestä merkittäviä, sillä ne toimivat hiilinieluina.

– Puita mahtuu Helsinkiin lisää. Vihreät näkevät, että määrällinen tavoite 100 000 uudesta puusta on hyvä asettaa, jotta puiden istuttamista tehtäisiin aina kuin siihen on mahdollisuus, esimerkiksi koulujen ja päiväkotien pihoille, teiden varsille ja asuinalueita rakennettaessa, vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg sanoo.

Uudet puut voisivat vihreiden mielestä olla niin kaupunkibulevardien lehmuksia, puistojen hedelmäpuita kuin lähiöiden jykeviä havupuitakin.

Vastaavia kaupunkipuiden määrällisiä tavoitteita on asetettu esimerkiksi New Yorkissa, Vancouverissa ja Berliinissä.

Helsingissä vihreät toivovat myös yritysten, kiinteistönomistajien ja kaupunkilaisten innostuvan uusien puiden istuttamisesta.