Ikäihmisille tarjolla ilmaiset välipalat puoleksi vuodeksi – tutkijat selvittävät ravinnon vaikutusta toimintakykyyn

Helsingin yliopisto etsii 70 vuotta täyttäneitä ja pääkaupunkiseudulla kotona asuvia henkilöitä mukaan tutkimukseen. Osallistujien pitää myös pystyä kävelemään 400 metriä.

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää ruokavalion vaikutusta ikäihmisten fyysiseen suorituskykyyn, ravitsemukseen ja elämänlaatuun.

Puoli vuotta kestävän tutkimuksen aikana osallistujat saavat kotiinsa välipalat veloituksetta.

– Etsimme erityisesti ikääntyneitä, joiden toimintakyky on alentunut, mutta he pärjäävät edelleen hyvin kotona. Ikääntyneiden lisäksi toivomme, että heidän omaisensa kannustaisivat tutkimusryhmään sopivia läheisiään hakemaan mukaan, ravitsemustieteen dosentti Merja Suominen toivoo.

Tutkimukseen soveltuu, jos henkilö asuu kotona, ei sairasta munuaistautia tai tyypin 1 diabetesta. Ennen tutkimuksen alkua tutkimusryhmä selvittää puhelimitse soveltuvuuden tutkimukseen.

Tutkimus edellyttää muutamia tutkimuskäyntejä, ja osallistujille korvataan niistä aiheutuvat matkakulut.

– Ilmaisten välipalojen lisäksi ikääntyneet voivat auttaa tiedeyhteisöä selvittämään, miten voimme ravitsemuksella tukea ikääntyneiden toimintakykyä, Suominen sanoo.

Tutkimuksen rahoittaa Euroopan Unionin Horizon 2020 tutkimus- ja innovaatiohanke.

Kiinnostuneet voivat jättää yhteystietonsa (nimi ja puhelinnumero) puhelinvastaajaan numeroon 050 440 9500 tai sähköpostitse promiss@helsinki.fi.

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut