Lilli kelpuutti koulussa vain kympit, mutta hiphop rentoutti hikarin – "Katutanssin skene on lämminhenkinen ja yhteisöllinen"

- Katutanssi on lämminhenkistä ja yhteisöllistä. Tässä kannustetaan vapauteen, luovuuteen ja ajatteluun, Lilli Huttula listaa. Leena Koivisto

Leena Koivisto

Katutanssin vaativilta ja välillä silkan uskaliailta näyttävät liikkeet eivät ensimmäiseksi tuo mieleen rentoutumista, mutta sitä tanssi on merkinnyt Lilli Huttulalle, yhdelle Suomen mestaritason osaajista ja Vantaan katutanssiyhdistyksen (VKTY) perustajista.

– Tanssin vapaus ja luovuus, se että jokainen saa ilmaista tanssiessa itseään, on vaikuttanut minuun tosi positiivisesti. Olin nuorempana ihan supersuorittaja ja aika takakireä, hän myöntää.

– Olen kait edelleen tunnollinen ja tarkka, mutta valtavan paljon rennompi. Koskaan en varmaan muutu niin, että tykkäisin tehdä virheitä, mutta olen niitä kohtaan paljon sallivampi ja pidän niitä oppimismielessä jopa kiinnostavina.

Junioritasolla muodostelmaluistelun MM-kisoista kaksi kertaa hopean kera palannut ja koulussakin vain kympit kelpuuttanut Huttula sanoo tuolloin kuitenkin nauttineensa tekemisestään.

– Pidän edelleen kokemusta huippu-urheilusta ja sen ammattimaisesti organisoidusta, tehokkaasta treenaamisesta arvokkaana. Osaamista valmennuksen kokonaisvaltaisuudesta voisi ehkä tähän katutanssinkin maailmaan tuoda lisää, kun kuitenkin yhdistyksenä valmennamme oppilaita myös SM-tason kilpailuihin, VKTY:n toiminnanjohtaja tuumii.

Katutanssin suosio ja osaaminen ovat Suomessa kasvaneet yhtä jalkaa kaiken muun New Yorkin Bronxista alun perin maailmalle laajenneen hiphop -kulttuurin kanssa.

– Sekä oma henkilökohtainen että yhdistyksen tietoinen tavoite on, että katutanssin ydinolemus pysyy toiminnassamme mukana, Huttula linjaa.

– Katutanssiskene on lämminhenkinen, ja yhteisöllisyys on koko skeneä hyvin kuvaava sana. Siihen sisältyvät myös hauskanpito ja itseilmaisu.

Katutanssi on sekä liikuntaa että taiteen muoto.

– Se rakentaa yksilön identiteettiä, sosiaalisia vahvuuksia ja vuorovaikutusta. Se on voimaannuttavaa ja siitä hiphopissa nimenomaan on kyse.

VKTY:stä on viiden olemassaolovuotensa aikana kasvanut katutanssikentälle vakiintunut, tunnettu ja menestyvä seura, jonka harrastajamäärä oli viime vuonna noin 550.

Vernissassa järjestetään lauantaina suuri katutanssitapahtuma.

– Yhdistyksemme ei kuulu järjestäjiin, mutta jäseniämme varmastikin on tanssilattialla mukana, itse Frankfurtiin viikonvaihteeksi lähtevä Huttula uskoo.

– Vernissaan voi odottaa kovia pöhinöitä. Siellä on hyvät tuomarit ja kansainvälisesti menestyneitä kutsuvieraita.

Tapahtuma

Suomalaista ja kansainvälistä katutanssia nähdään Kulttuuritehdas Vernissassa (Tikkurilantie 36) la 7.9. klo 14–22.30. Koko perheen tilaisuus on maksuton.

Luvassa on maailmanluokan tanssibattleja, sillä mukana on tunnettuja dj:itä, tuomareita ja tanssijoita Suomesta, Venäjältä, Ruotsista, Ukrainasta ja Ranskasta asti.

Lisäksi tanssilattia on avoin kaikille, ikään ja tanssitaustaan katsomatta. Tapahtuman järjestää Street Art Dance Essentials eli Sade ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lörtsy-Suomi hullaantui Ville Haapasalon kaloripommeista – täynnä juustoa, voita ja kermaa
 2. Legendaarinen Rinneradio esiintyy tänään ilmaisella terassikeikalla Helsingissä
 3. Helsinkiläisiä hämmästyttävä katuorkesteri saa aikuisetkin kyykkyjumppalle keskellä kaupunkia – "Jengi menee mukaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu"
 4. Näin paljon katusoittaja tienaa Helsingin keskustassa – Esa-Pekan bändin yllätys saa Mobilepayn laulamaan
 5. Rautatientorilta tuttu olutfestari järjestetään uudessa paikassa viikonloppuna – katso lista pienpanimoista
 6. Suomalaiset paljastivat kiihottavimmat seksiasennot: "Äärimmäisen nautinnollinen" – tämän takia 69 on inhokki
 7. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 8. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 9. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 10. Oikeustieteelliseen valitut saavat nukkua yönsä rauhassa: Pääsykoevirhe ei vie kenenkään opiskelupaikkaa, sisään otetaan lisää väkeä
 11. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 12. Tämä on Helsingin yrittäjien yleisin ammatti – Yrityksiä perustettiin tänä vuonna varovaisemmin koronan vuoksi
 13. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 14. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 15. T24: Nyt kannattaa mennä Tallinnaan – Koronan takia alentunut kysyntä on laskenut hotelli- ja ravintolahintoja

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ville Haapasalo aikoo perustaa leipomon Helsinkiin – myy veretseisauttavia energiapommeja
 2. Helsinkiin aukesi ilman myyjää toimivia ruokakauppoja – tämä summa oltava tilillä, jotta kylmäkaapin oven saa auki
 3. Näin paljon katusoittaja tienaa Helsingin keskustassa – Esa-Pekan bändin yllätys saa Mobilepayn laulamaan
 4. Suomalaiset paljastivat kiihottavimmat seksiasennot: "Äärimmäisen nautinnollinen" – tämän takia 69 on inhokki
 5. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 6. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 7. Lörtsy-Suomi hullaantui Ville Haapasalon kaloripommeista – täynnä juustoa, voita ja kermaa
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa
 10. T24: Nyt kannattaa mennä Tallinnaan – Koronan takia alentunut kysyntä on laskenut hotelli- ja ravintolahintoja
 11. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 12. Helsinkiläisiä hämmästyttävä katuorkesteri saa aikuisetkin kyykkyjumppalle keskellä kaupunkia – "Jengi menee mukaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu"
 13. Tämä on Helsingin yrittäjien yleisin ammatti – Yrityksiä perustettiin tänä vuonna varovaisemmin koronan vuoksi
 14. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 15. Rautatientorilta tuttu olutfestari järjestetään uudessa paikassa viikonloppuna – katso lista pienpanimoista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.