Helsinkiin syntyi ravintolakeskittymä kuin varkain – 300 metriä "Flemaria" tarjoaa elämyksiä, joita et kauppakeskuksista saa

Jos viime vuosituhannella lähti Helsingin Fleminginkadulle syömään, valinnanvaihtoehtoja oli kaksi: Cella ja Bullman. Janoiset tyydytti Jaanan Janomies. Stadin silakoista kuulu Cella toimii yhä.

300 metrin matkalle Helsinginkadulta Karhupuistoon on syntynyt ravintolamaailma, jollaista kauppakeskukset eivät kykene luomaan. Aitoja elämyksiä mätöstä huippuruokaan.

Cellan ruokiin liitetään mainesana klassikko. No, niitähän ne ovat – ajalta, jolloin Suomi tanssi tangoa ja rock oli nuori.

Kallion Express Pizza kuljettaa nykyiset ”kansallisruokamme” pizzat, kebabit, ranskalaiset ja falafelit kotioville Kalliossa.

Wino on toista maata. Alkuviinejä ja nautiskelijoiden annoksia, kuten ahvencarpacciota ja ibericopossua.

Öl Ut kaupparavintolassa voi nauttia paikan päällä suuria oluita ja ostaa mukaan 5,5 prosenttiin asti.

Bar Cónin juoma ja kaksi makupalaa -tarjous (12 euro) on matalan kynnyksen tapa lähestyä katalonialaista ruokamaailmaa. Jos sana pintxo ei taivu suomalaisen suussa, se maistuu.

Hätäisempi luulisi Pan Am -lentoyhtiön tehneen paluun, mutta se onkin lentokoneteemainen Pulmu Baari cocktail-koulutuksineen.

Hangon ja Etelä-Helsingin gourmetpizzaklassikko Skiffer on rantautunut osoitteeseen 60°11 N 24°57 E – Franzeninkadun kulmaan.

Kallion Seurahuone ja Salpimienta on ovat piipahtamispaikkoja vastakkaisella puolin katua – puolivälissä 300 metrin matkaa.

Gastro Cafe Kallio on saavuttanut kulttimaineen kärsästä saparoon -kokkauksella ja noteerattu Suomen 50 parasta ravintolaa -listalla.

Sivukirjasto on nykyklassikko. Oluenystäväin lukusali.

Maalissa häämöttää lippakioski. Karhupuistossa on ennenkin myyty viinaa, mutta ei aina laillisesti. Listalla on alkuviinejä Itävallasta, pienpanimo-olutta ja Jaloviinaa sekä leipomotuotteita omasta leipomosta, joka on Way Bakery and Wine Bar – Agricolankadun puoleisella puiston syrjällä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut