Hurjasti väkeä vetänyt ravintolafestari saa jatkoa: Erikoisuuksina jo oma olut ja dildobingo – "Ruoka kerta kaikkiaan loppui"

Sekin on nähty, että ruoka syödään loppuun Kalliosta. Näin kävi viime viikon keskiviikkona, kun kaupunginosassa vietettiin ensimmäistä kertaa ravintolafestivaalia.

Kallion Kolmio -tapahtuma houkutteli ruokavieraita yli järjestäjien odotusten.

– Meillä myytiin 26-paikkaisessa ravintolassa 190 annosta kahdessa tunnissa, kertoo kokki Saara Kunnaala Gastro Cafe Kalliosta.

Hän on uuden tapahtuman vastaava tuottaja.

Mukana oli myös kahdeksan muuta ravintolaa: Riviera, Öl Ut, Bar Con, Kolmon3n, Way, Flät no 14, Sushibar & Wine ja Oiva.

– Aivan viime hetkillä olisi joukkoon lähtenyt useampikin, mutta kun materiaalit oli tehty. Jo samana iltayönä tuli kyselyitä seuraavasta kerrasta. Tapahtuma vyöryi myös niihin ravintoloihin, jotka eivät vielä olleet mukana.

Kunnaalan mukaan festivaali on tarkoitus järjestää kerran syksyllä ja kerran keväällä. Yksipäiväisyydestä pidetään kiinni ainakin toistaiseksi.

– Uusien ravintoloiden mukaantulo helpottaa. Jonoista tuli jonkin verran moitteita ja siitä, että ruoka kerta kaikkiaan loppui – melkein joka paikasta. Toisaalta kaikki asiakkaat eivät panneet pahakseen odotusta vaan nauttivat elävästä musiikista.

Esimerkiksi Gastro Cafe Kalliossa esiintyi Duo Jaakko Laitinen ja Väärä raha: suomenkielisiä kupletteja ja balkantyylistä musisointia. Muunkinlaista ohjelmaa oli, kuten Flätin perinteinen DildoBingo.

Luitte oikein: bingo, josta voittaa seksileluja.

Jotain Kallion ruoka- ja juomakulttuurin jopa yllättävästä tulemisesta kertoo myös se, että Suomen Gastronomien Seura teki syysretkensä Kallioon.

– Tätä keikkaa oli suunniteltu jo aikoja sitten. Kun otimme yhteyttä näihin paikkoihin, ilmeni, että tällainen tapahtuma ollaan järjestämässä suurin piirtein samoilla askelmerkeillä, joilla itsekin aioimme kulkea. Niin sitten lähdimmekin ravintolafestivaaleille, vt. puheenjohtaja Joni Kiiski kertoo.

Mitä gastronomit sitten söivät?

Gastro Cafeessa Bovikin tilan luomukaritsan kieltä, Bar Cónissa latva-artisokkaa ja hasselpähkinäpestoa sekä mahon-juustoa, Wayssä leipää, mortadellamakkaraa ja juustoja hillokkeilla sekä Oivassa köyhät ritarit vaniljakermalla ja mansikkahillolla.

Kaikkien tapahtumaan osallistuneiden ravintoloiden annokset olivat maisteluannoksia ja tuskin yhdenkään keittiö taipui ruuhkassa tekemään mitään normaalilta listalta.

Olutravintolan ja kaupan yhdistelmä Öl Ut oli teettänyt Lohjan United Gypsies Breweryllä oman oluen tilaisuuteen.

Se ei ollutkaan nykyisen valtavirran IPA:aa, vaan kolmen humalan saksalainen vaalea lager, pilsner. Nimi retrohenkisesti: Kallion Kolmio III-olut.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut