Hurjasti väkeä vetänyt ravintolafestari saa jatkoa: Erikoisuuksina jo oma olut ja dildobingo – "Ruoka kerta kaikkiaan loppui"

26-paikkaiseen Gastro Cafe Kallioon sai jonottaa jo ennen tapahtuman alkua. Osa sisään pyrkineistä käytti viereisen Salpimientan palveluja hyväkseen. Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Sekin on nähty, että ruoka syödään loppuun Kalliosta. Näin kävi viime viikon keskiviikkona, kun kaupunginosassa vietettiin ensimmäistä kertaa ravintolafestivaalia.

Kallion Kolmio -tapahtuma houkutteli ruokavieraita yli järjestäjien odotusten.

– Meillä myytiin 26-paikkaisessa ravintolassa 190 annosta kahdessa tunnissa, kertoo kokki Saara Kunnaala Gastro Cafe Kalliosta.

Hän on uuden tapahtuman vastaava tuottaja.

Mukana oli myös kahdeksan muuta ravintolaa: Riviera, Öl Ut, Bar Con, Kolmon3n, Way, Flät no 14, Sushibar & Wine ja Oiva.

– Aivan viime hetkillä olisi joukkoon lähtenyt useampikin, mutta kun materiaalit oli tehty. Jo samana iltayönä tuli kyselyitä seuraavasta kerrasta. Tapahtuma vyöryi myös niihin ravintoloihin, jotka eivät vielä olleet mukana.

Kunnaalan mukaan festivaali on tarkoitus järjestää kerran syksyllä ja kerran keväällä. Yksipäiväisyydestä pidetään kiinni ainakin toistaiseksi.

– Uusien ravintoloiden mukaantulo helpottaa. Jonoista tuli jonkin verran moitteita ja siitä, että ruoka kerta kaikkiaan loppui – melkein joka paikasta. Toisaalta kaikki asiakkaat eivät panneet pahakseen odotusta vaan nauttivat elävästä musiikista.

Esimerkiksi Gastro Cafe Kalliossa esiintyi Duo Jaakko Laitinen ja Väärä raha: suomenkielisiä kupletteja ja balkantyylistä musisointia. Muunkinlaista ohjelmaa oli, kuten Flätin perinteinen DildoBingo.

Luitte oikein: bingo, josta voittaa seksileluja.

Jotain Kallion ruoka- ja juomakulttuurin jopa yllättävästä tulemisesta kertoo myös se, että Suomen Gastronomien Seura teki syysretkensä Kallioon.

– Tätä keikkaa oli suunniteltu jo aikoja sitten. Kun otimme yhteyttä näihin paikkoihin, ilmeni, että tällainen tapahtuma ollaan järjestämässä suurin piirtein samoilla askelmerkeillä, joilla itsekin aioimme kulkea. Niin sitten lähdimmekin ravintolafestivaaleille, vt. puheenjohtaja Joni Kiiski kertoo.

Mitä gastronomit sitten söivät?

Gastro Cafeessa Bovikin tilan luomukaritsan kieltä, Bar Cónissa latva-artisokkaa ja hasselpähkinäpestoa sekä mahon-juustoa, Wayssä leipää, mortadellamakkaraa ja juustoja hillokkeilla sekä Oivassa köyhät ritarit vaniljakermalla ja mansikkahillolla.

Kaikkien tapahtumaan osallistuneiden ravintoloiden annokset olivat maisteluannoksia ja tuskin yhdenkään keittiö taipui ruuhkassa tekemään mitään normaalilta listalta.

Olutravintolan ja kaupan yhdistelmä Öl Ut oli teettänyt Lohjan United Gypsies Breweryllä oman oluen tilaisuuteen.

Se ei ollutkaan nykyisen valtavirran IPA:aa, vaan kolmen humalan saksalainen vaalea lager, pilsner. Nimi retrohenkisesti: Kallion Kolmio III-olut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

  1. Etätyöt toivat iljettävän vaaran putkistoihin – muista 2 minuutin sääntö, kun valutat vettä
  2. Etätyöstä on tulossa "uusi normaali" – Työterveyshuollon ylilääkäri kertoo kullanarvoiset vinkit
  3. Vuonna 1948 syntyneet Pekka, Lauri ja Pauli harjoittelevat Käpylän jalkapallokentällä SM-kisoihin – tämä potku on kielletty yli 70-vuotiailta
  4. Paulan ja Sepon puutarhaohjelmasta tuli ajankohtainen – "Kasvien hoitaminen tuo hyvinvointia tämän ahdistuksen keskellä"
  5. Itäkeskuksen vieressä ränsistyvän Puhoksen kehittäminen uinuu – HOK-Elanto tarjoaa Elmulle keikkapaikkaa
  6. Matkailu: Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy yhä 80 majakkaa, kun mukaan lasketaan myös pookit? – Minna Tauru olisi, sillä hän harrastaa majakoiden bongaamista
  7. Pohjois-Haagan katutyöt etenevät – autoilijoiden kaistat siirtyvät sitä mukaa, kun kuoppia täytetään
  8. Upea tanssiteos nähdään Pasilassa syksyllä – tarjolla raikas näkökulma liikkeeseen
  9. HSL:n säästöjen seuraus: Bussit voivat ruuhkautua samalla hetkellä, kun koronan toinen aalto uhkaa
  10. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
  11. Puutarhakalusteet menevät kuin kuumille kiville – erilaisten materiaalien sekoittaminen on nyt trendikästä
  12. Onko tässä Suomen pienin ravintola? – "Saan ottaa sisään 4 asiakasta, ei mitään järkeä!"
  13. "Bussilla pääsee nopeammin, mikä tästä tekee pikaratikan?" – 41 minuutin väitteestä roihahti kuuma nettikeskustelu
  14. Saitko lapsen alkuvuonna? – Jo lähes 600 helsinkiläisvauvaa on saanut upean kulttuurikummin
  15. Pitäjänmäki on askeleen lähempänä omaa asukastilaansa – nyt tarvitaan asukkaiden aktiivisuutta

Näytä lisää

Luetuimmat

  1. "Bussilla pääsee nopeammin, mikä tästä tekee pikaratikan?" – 41 minuutin väitteestä roihahti kuuma nettikeskustelu
  2. Asukkaat alkoivat vältellä Mustikkamaata ja Isoisänsiltaa – arkkitehti ei sulje pois varoituskylttejä tai kaistaviivoja
  3. Onko tässä Suomen pienin ravintola? – "Saan ottaa sisään 4 asiakasta, ei mitään järkeä!"
  4. Etätyöt toivat iljettävän vaaran putkistoihin – muista 2 minuutin sääntö, kun valutat vettä
  5. Taksinkuljettajien ajotaidoissa raju romahdus Helsingissä – Poliisi: "Vaarannat ihmisten elämää olemalla huono kuljettaja"
  6. HSL:n säästöjen seuraus: Bussit voivat ruuhkautua samalla hetkellä, kun koronan toinen aalto uhkaa
  7. Itäkeskuksen vieressä ränsistyvän Puhoksen kehittäminen uinuu – HOK-Elanto tarjoaa Elmulle keikkapaikkaa
  8. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
  9. Senaatintorista tuunataan megaterassi kesäksi – "toteutuksen tulee olla tyylikäs"
  10. 12 kuoli koronaan Suursuon sairaalassa – USU: Kaikki hoitajat eivät käyttäneet suojavarustusta, kun potilaita hoidettiin samassa huoneessa koronaepäillyn kanssa
  11. Kaupunki aikoo luopua ravintolalegenda Kappelin rakennuksesta –  kellarissa sisäilmaongelma
  12. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
  13. Korona sai työnantajat varovaisiksi – Näin suuret konsernit jatkavat työntekijöiden etätyöskentelyä
  14. Kauppakeskus Itiksen kävijämäärä kasvoi selvästi – taittuiko jo koronan valtakausi?
  15. Lauttasaaressa koeajettavana yli 30 erilaista venettä kesäkuun alussa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.