Suosittu kirpputoripuisto joutui parkkipirkkojen syyniin: "Palautetta on tullut, että on valvottu liiankin ahkerasti"

Kaupungin pysäköinninvalvonta on saanut lukuisia yhteydenottoja Dallapénpuiston edustalla tapahtuvasta pysäköinnistä.

– Dallapénpuistosta on tullut meille palautetta. Valvomme sitä säännöllisesti, kertoo kunnallinen pysäköinninvalvoja KaijaKossila

Viime viikonloppuna virhemaksuja kirjoitettiin 16 ja sitä edellisenä viikonloppuna 15 Dallapénpuiston edustalle väärinpysäköidylle autolle.

Puistossa järjestetään kesäsunnuntaisin Aleksis Kiven kadun kirpputori, jonka aikana autoja on parkkeerattu pitkin nurmialueita ja jalkakäytäviä.

Todellisuudessa sakkojen määrä puiston läheisyydessä voisi olla huomattavasti nykyistä suurempi.

– Virhemaksuja ei kovinkaan paljon ole kyseisestä paikasta annettu, koska ajoneuvot siirretään virheellisistä paikoista nopeasti pois, kun tarkastajat tulevat paikalle, Kossila sanoo.

Joidenkin autoilijoiden mielestä valvontaa saisi olla nykyistä vähemmän.

– Sellaistakin palautetta on tullut, että aluetta on valvottu liiankin ahkerasti. Tapahtumien yhteydessä otetaan paljonkin riskejä pysäköinnin suhteen, jatkaa Kossila.

Ajoneuvon voi purkaa ja lastata pysäköintipaikoilta ja ajoradalta, jos kadulla ei ole pysähtymiskieltoa.

– Viimeinen vaihtoehto on jalkakäytävällä tai pyörätiellä lastaaminen, jos muuta vaihtoehtoa ei ole. Silloinkaan ajoneuvo ei saa kohtuuttomasti haitata jalkakäytävällä tai pyörätiellä liikkumista, Kossila muistuttaa.

Helsingin muiden kirpputorien kupeessa vastaavanlaisia ongelmia ei ole ollut.

Helsingin Uutiset kertoi viikonvaihteessa puistoa piinanneesta ongelmasta. Harmia on aiheuttanut myös puiston roskaisuus. Ruokaroskien lisäksi puistoon on jätetty myymättä jääneitä vaatteita.

Kossila muistuttaa, että pysäköinninvalvonnan tehtävä on omalta osaltaan edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

– Meidän tehtävämme on valvoa, että pysäköidään järjestelyiden mukaisesti. Jos jotain on, niin pyrimme vaikuttamaan siihen, olisiko jotain tehtävissä esimerkiksi liikennejärjestelyillä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut