Syyttäjä: Brother Christmas myi vastikkeettomasti eli keräsi rahaa – puolustus on toista mieltä

Ari Koponen vastasi tiistaina häntä kohtaan esitettyihin syytteisiin.  Anton Soinne

toimitus

Brother Christmasina tunnettua Ari Koposta koskevan rahankeräysrikoksen oikeuskäsittely alkoi tiistaina Järvenpäässä, Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Oikeusistunnon aluksi kuultiin syyttäjän syyte ja puolustuksen vastaukset. Koposen lisäksi syytettynä on kaksi Brother Christmas -yhdistyksen hallituksen jäsentä.

Syyttäjän mukaan Koponen keräsi varoja auttamiseen rahankeräyslain vastaisesti. Syyttäjän mukaan Koponen ja Brother Christmas keräsivät 180 000 eurolla lahjoituksia ja vaikka keräystä tehtiin vastikkeellisesti, oli vastikkeiden arvo vain noin 20 000 euroa, kertoo Keski-Uusimaa

– Vastikkeiden arvo oli mitätön. Toiminta ei ollut aidosti vastikkeellista, syyttäjä Virva Ylén sanoi oikeudessa.

Rahaa kerättiin muun muassa Brother Christmasin Facebook-sivun avulla. Näissä tapauksissa lahjoittajat saivat syyttäjän mukaan halutessaan esimerkiksi rintanapin, rannekkeen tai valokuvan.Koposta puolustava Antti Pulkkinen korosti, että kyse ei ollut luvanvaraisista rahankeräyksistä, vaan vastikkeellisesta tuotteiden myynnistä.Puolustuksen mukaan kaikki saadut varat käytettiin yleishyödylliseen toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.