Viikin pelloilta kerätään luvatta satoa mukaan, tutkimus vaarassa – "Jättäkää maissit rauhaan, kiitos"

Viikin tutkimusmaissit ovat kelvanneet myös voroille. Kuvituskuva. Maria Kärkkäinen

Kaisa Paastela

Viikin pelloilla käy asiattomia vieraita ja nyt ei puhuta valkoposkihanhilaumoista, joista myös on aiheutunut alueella harmia.

Yliopiston pelloilla gradututkimusta tekevä opiskelija on avautunut avoimessa Viikki ja Latokartano ympäristöineen -Facebook-ryhmässä siitä, että pelloilla vieraillaan asiattomasti ja jopa varkaissa.

– Yiopiston pelloille ei saa mennä kuljeksimaan ilman lupaa, eikä sieltä todellakaan saa ottaa mitään mukaansa! opiskelija teroitti.

– Esimerkiksi maissintähkien luvaton kerääminen pelloilta on varkaus, ja aiheuttaa hurjasti ikävyyksiä sekä kustannuksia tutkimusprojekteille.

Nainen kertoo itse olevansa töissä maissikokeiden parissa. Hän kirjoittaa viikonloppuna lenkkeilleensä alueella, kun näki suuren ryhmän keskellä maissikenttää.

– Tähkiä oli revitty irti kassitolkulla, ja pienet pojat tallasivat ruutuja matalaksi, hän kuvailee postauksessaan.

Opiskelija muistuttaa, että vaikka satoa saa jossain paikoissa ottaa mukaan, on siitä ilmoitettu erikseen. Viikissä näin ei ole.

– Ei riitä, "ettei muka nähnyt kieltokylttiä pellon laidassa". Toisten pelloille ei saa koskaan mennä ilman lupaa – eikä sieltä varsinkaan saa varastaa satoa.

– Jättäkää kiitos maissit rauhaan, jotta gradututkimukseni onnistuu, hän vetoaa lopuksi.

Viikin opetus- ja tutkimustila on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alainen yksikkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut