Raitioteiden suunnitteluun iso vaihde – uudet reitit läpi Kampin ja Töölön, mukana myös Munkkiniemi ja Kannelmäki

Kirjoittajat eivät halua Vantaan lähtevän ratikan kyytiin, joka heudän mielestään on liian suuri haaste kaupungin taloudelle. Arkisto/Johanna Erjonsalo

toimitus

Helsingin kaupunki suunnittelee kantakaupunkiin ja läntiseen Helsinkiin uusia raitioteitä. Ne rakennettaisiin kantakaupungin raitioliikenteen laajentamiseksi sekä Vihdintien pikaraitiotietä varten.

Kantakaupungissa uusia raiteita rakennettaisiin Fredrikinkadulle, Topeliuksenkadulle ja Nordenskiöldinkadulle. Uusien rataosuuksien tarkoituksena on täydentää Mannerheimintielle suunnitellun pikaratikan palvelua.

Fredrikinkadulle raitiotietä rakennettaisiin Bulevardin ja Urho Kekkosen kadun välille. Topeliuksenkadulle rataa tehtäisiin Töölöntorilta Tukholmankadulle. Nordenskiöldinkadulla raitiotiekiskot tulisivat Topeliuksenkadun ja Mannerheimintien välille.

Vihdintien pikaraitiotie on suunniteltu kulkemaan Helsingin keskustasta Munkkiniemen ja Pohjois-Haagan kautta Kannelmäkeen. Uutta rataa tehtäisiin Huopalahdentielle, Vihdintielle, Kaupintielle ja Kantelettarentielle. Pikaraitiotie yhdistäisi kantakaupungin raitiolinjat, Raide-Jokerin ja junaradat.

Liikennesuunnitelmien luonnoksia voi kommentoida syyskuun loppuun saakka kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kerrokantasi.hel.fi.

Liikennesuunnitelmat viimeistellään palautteen perusteella syksyn aikana, ja ne käsitellään ympäristölautakunnassa keväällä 2020. HSL suunnittelee lopulliset raitiolinjastot hankkeen toteutusvaiheessa. Rakentaminen alkaisi 2020–luvun puolivälissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut