Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Vaatisi tielinjaukseen vain 10 metrin siirron” – asukasyhdistys vetoaa arvokkaan hiidenkourun puolesta

Herttoniemi-seura vetoaa pormestari Jan Vapaavuoreen sekä apulaispormestari Anni Sinnemäkeen Viilarintien hiidenkourun säästämiseksi.

Jääkauden ajan sulamisvesistä peräisin oleva kallion muoto aiotaan louhia raidejokerin tieltä. Aikaisemman hankesuunnitelman tielinjaus kulki laakson pohjalla. Se kiersi hiidenkourun vältellen Viilarintien eteläpuolen silokallioita.

Suunnittelussa hiidenkouru Herttoniemi-seuran mukaan ensin muistettiin, sitten unohdettiin.

– Ehdotamme, että tielinjausta siirretään noin kymmenen metrin verran pohjoiseen hiidenkourun kiertävän suunnitelman mukaisesti. Samalla ehdotamme, että maanomistaja eli kaupunki suojelee geologisesti 1. arvoluokkaan sijoitetun hiidenkourun luonnonmuistomerkkinä, varapuheenjohtaja Hilkka Helsti kirjoittaa vetoomuksessa.

– Korjatun tielinjauksen avulla saamme säilymään metsämaiseman, kaunista silokalliota, hiidenkourun sekä suojellun tykkitien. Pyöräily-ympäristö paranee myös huomattavasti pimeään ja kuilumaiseen suunnitelmaan verrattuna.

Seuran mukaan Viilarintien hiidenkourulla on erityinen arvo, sillä se sijaitsee jopa esteettömästi kaikkien saavutettavissa. Seura on jättänyt myös Uudenmaan ely-keskukselle toimenpidekieltohakemuksen.