Helsingin nimistö Oodissa – kuvia kadunnimikilvistä kerätään

Helsingin keskustakirjasto Oodissa 2.9. avattavassa näyttelyssä voi tutustua Helsingin nimistöön ja nimistönsuunnitteluun. Näyttelyyn voi myös osallistua kertomalla oman kadunnimistöön liittyvän tarinan. Näyttelyn rakentumisessa voi olla mukana kuvaamalla ja jakamalla minkä tahansa kadunnimikilven.

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 200 vuotta siitä, kun Liisankatu ja Unioninkatu saivat nimensä. Se oli samalla myös Helsingin nimistönsuunnittelun alku. Nykyisin Helsingissä on käytössä noin 7 000 katujen, puistojen, aukioiden tai muiden yleisten paikkojen nimeä.

Helsingin nimistöä suunniteltiin vaihtelevin kokoonpanoin ja periaattein vuoteen 1946 asti, jolloin aloitti kadunnimikomitea. Vuoden 1959 lopussa asetettiin edelleen toiminnassa oleva nimistötoimikunta. Nyt nimistönsuunnittelu on osa kaupunkisuunnittelua ja nimet vahvistetaan asemakaavassa.

Helsingin kaupunki on julkistanut näyttelyyn liittyen kuvahaasteen: Kuvaa kadunnimikilpi Helsingissä! Siihen voi osallistua tarinalla tai ilman: #kaupunginnimet

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut