Helsingin suurta rockpyhättöä uhkaa kodittomuus – "Ei harmainta aavistusta, minne menemme"

Elävän musiikin yhdistys Elmulla ei edelleenkään ole tietoa, mistä se saisi korvaavan tilan Nosturi-talolleen.

– Vuoden viimeisenä päivänä järjestämme täällä viimeisen tapahtuman. Minne sen jälkeen menemme, siitä ei ole harmainta aavistusta. Tässä on ajolähtötilanne, jos sellaista ilmaisua voisi käyttää, kuvailee Nosturin johtaja Tapio Hopponen

Elmu käy kaupungin eri toimialojen kanssa jatkuvasti keskusteluja tilaratkaisun löytämiseksi. Ratkaisua ei vain löydy.

– Kesäkuun alussa meille luvattiin, että ainakin Nosturissa oleville treenikämpille löytyisi korvaava tila.

Nosturissa on 12 treenikämppää, joissa harjoittelee kymmeniä bändejä.

– Olemme käyneet katsomassa tiloja muun muassa Vallilan konepaja-alueelta, mutta siellä olevat tilat vaatisivat niin suuren remontin, ettemme sinne ole menossa vuokralaisiksi, Elmun puheenjohtaja Tuomas Finne kertoo.

Vallilassa aloitti juuri uusi konsertti- ja tapahtumatila Konepaja-sali. Elmu olisi kiinnostunut järjestämään siellä klubi-iltoja silloin tällöin. Vaihtoehto on myös, että Elmu aloittaisi konserttien järjestämisen yhteistyössä jonkun muun tahon kanssa.

– Meillä on konserteissa tarvittava kalusto, mutta tila puuttuu, Hopponen jatkaa.

Suvilahdessa kunnostettava tiilinen kaasukello oli yhdessä vaiheessa esillä Elmun tulevana sijaintipaikkana.

– Nyt meillä on se tieto, ettei Elmu kaasukelloon pääsisi. Pääsy sinne, kun se lopulta valmistuu, on kuitenkin yhä toiveissamme. Kaupunki itsekin kai miettii vielä, että mihin käyttöön se kaasukellon lopulta ottaa, Hopponen arvelee.

Nosturin lähellä sijaitseva Konepajahalli oli myös aikanaan esillä yhtenä sijoitusvaihtoehtona Elmulle, käyttöönotosta oli tehty suunnitelmiakin.

Hopponen ja Finne kertovat kaupunginvaltuuston hyväksyneen toivomusponnen Elmulle osoitettavista asianmukaisista toimitiloista, ensisijaisena kohteena oli juuri Konepajahalli. Sitten kaupungin kelkka kääntyi eikä se vaihtanut Nosturin tonttia Konepajahalliin.

– Kaupunki ei enää hanki vanhoja rakennuksia, ja haluaa päästä omistakin vanhoista rakennuksista eroon, Hopponen sanoo.

Hän harmittelee sitä, ettei Elmu tullut tarttuneeksi Konepajahalliin esimerkiksi jonkinlaisen joukkorahoituksen suhteen. Skanska osti Konepajahallin telakan konkurssipesältä, eikä hinta Hopposen mukaan ollut valtavan suuri.

– Konepajahallista remontoidaan nyt viereen nousevan Euroopan kemikaaliviraston konferenssitila, Hopponen kertoo.

Elävää musiikkia

Nosturi on vuosituhannen vaihteessa toimintansa aloittanut konserttitalo Punavuoren Telakkakadulla.

Taloa ja sen ohjelmistoa hallinnoi tilaa vuokraava Elävän musiikin yhdistys Elmu. Elmun toiminta siirtyi Nosturiin legendaarisesta Lepakosta, joka purettiin.

Elmu joutuu lähtemään Nosturista tammikuun aikana, koska rakennus puretaan pois Telakkarannan asuinkerrostalojen rakentamisen vuoksi.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut