Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mihin joukkoon kuulut? – MT: Näin harva suomalainen maksaisi ruuasta lisää ilmaston hyväksi

Vain joka kymmenes suomalainen on valmis maksamaan ruuasta enemmän ilmastopäästöjen vähentämiseksi. Tieto selviää Maaseudun Tulevaisuuden elokuun alussa toteuttamasta kyselystä.

Useampi kuin joka kolmas suomalainen on valmis maksamaan enemmän matkustamisesta, jos se vähentää ilmastopäästöjä. Joka viides maksaisi lisää myös polttoaineesta, MT kertoo.

Ruuasta ja päivittäistavaroista vain harva on valmis maksamaan enemmän. Eniten siihen on halua hyvin koulutetuilla, johtavassa asemassa olevilla sekä nuorilla, MT kertoo.

Tulosten mukaan yli puolet 45–54-vuotiaista suomalaisista ei ole valmis maksamaan mistään enempää. Haluttomia lisämaksuihin ovat pienituloiset, keski-ikäiset sekä hieman naisia enemmän myös miehet, MT kertoo jutussaan.

Tutkimuksen toteutti MT:n pyynnöstä TNS Kantar Agri tuhannella suomalaisella. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.