Oodissa alkavat jo korjaustyöt – ihmiset käyttävät kirjastoa eri tavoin kuin suunnittelijat ajattelivat

Keskustakirjasto Oodissa aloitetaan maanantaina kirjaston eteläisen, Sanomatalon puoleisen sisäänkäynnin tuulikaapin muutostyöt. Töiden arvioitu kesto on noin neljä kuukautta. Sisäänkäynti suljetaan täksi ajaksi.

Oodin ensimmäisen vuoden käyttökokemus on osoittanut, että kirjaston kävijöistä ylivoimaisesti suurin osa kulkee kirjastoon ja sieltä pois juuri eteläisen sisäänkäynnin kautta. Havainto on suurin syy muutostöille, joiden avulla Oodista tehdään entistäkin toimivampi.

Tuulikaapin rakennetta muutetaan syksyn aikana, sillä pyöröovesta ison väkimäärän kulkeminen on hankalaa ja samalla lämmintä ilmaa virtaa ulos talosta.

Sisäänkäynnin pyöröovi poistetaan ja korvataan kolmella ovellisella sisäänkäynnillä. Esteetön sisäänkäynti taas siirretään tuulikaapin länsipuolelle.

Eteläisen sisäänkäynnin lisäksi Oodiin johtaa kaksi muutakin sisäänkäyntiä, jotka sijaitsevat rakennuksen pohjois- ja länsipuolella.

Oodin pohjoinen sisäänkäynti on pidetty tähän asti suljettuna, mutta se avataan käyttäjille muutostöiden alkaessa. Toisin sanoen Oodin kuljetaan kahden sisäänkäynnin kautta myös muutostyön aikana.

Oodi on ollut todella suosittu viime vuoden joulukuussa järjestettyjen avajaistensa jälkeen. Kirjaston kahden miljoonan kävijän raja rikkoutui elokuussa ja näyttää siltä, että kirjaston koko vuoden kävijämäärä ylittää reilusti etukäteen arvioidut 2,5 miljoonaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut