Mustasukkaisuus johti hurjaan joukkopahoinpitelyyn Espoossa – Poliisi: "Poikkeuksellisen raaka tapaus"

Kuvituskuva. Lotta Åberg / Arkisto

toimitus

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan tapauksessa, jossa 20-vuotias mies ryöstettiin ja pahoinpideltiin raa'asti Espoossa viime huhtikuussa.

Rikoksesta epäillään kuutta ihmistä. Uhri sai lukuisia vakavia vammoja.

Poliisin mukaan tapahtumat alkoivat, kun uhri nousi tuntemiensa miesten kyytiin Helsingissä sovitussa tapaamisessa. Matkalla uhri pakotettiin auton takakonttiin aseella uhaten. Hänet vietiin Espoossa sijaitsevaan hallirakennukseen, jossa häntä pahoinpideltiin useiden tuntien ajan muun muassa nyrkkiraudalla, sähkölamauttimella ja teräaseella.

– Mies sai pahoinpitelyn seurauksena lukuisia vakavia vammoja, kuten luun murtumia ja kallonsisäistä verenvuotoa. Lisäksi hänen korvaansa leikattiin. Uhri pääsi hoitoon, kun tapahtumapaikalle kutsuttu henkilö yhdessä muiden paikalla olleiden henkilöiden kanssa vei hänet sairaalaan, poliisi kertoi perjantaina tiedotteessa.

Uhrin vaatteet sekä muu omaisuus ryöstettiin.Osa omaisuudesta löytyi hieman myöhemmin Sipoosta, jossa Itä-Uudenmaan poliisi otti vihjeiden perusteella kiinni useita miehiä. Miehet olivat yrittäneet polttaa pahoinpitelyyn liittyvää puutavaraa sekä uhrin vaatteita.

Poliisi epäilee kahta päätekijää tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä vapaudenriistosta. Miehet ovat 28- ja 32-vuotiaita.

Neljä muuta miestä on epäiltyinä rikoksentekijän suojelemisesta. Lisäksi yhtä miehistä epäillään huumausainerikoksesta ja yhtä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Päätekijät ovat olleet vangittuina huhtikuusta alkaen todennäköisin syin epäiltyinä.

– Epäillyt ovat olleet melko vaitonaisia itse teosta ja sen motiiveista. Tutkinnassa on kuitenkin todennäköiseksi motiiviksi selvinnyt naiseen liittyvä mustasukkaisuus, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Teemu Värtinen tiedotteessa.

Värtisen mukaan rikos on tekotavaltaan ollut poikkeuksellisen raaka, eikä kokonaisuutena tämän kaltaisia rikoksia ole tutkinnassa usein.

Juttu on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.