EU:n ministerikokous vaikuttaa liikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla – näillä reiteillä voit joutua jonottamaan yli tunnin

EU:n epävirallinen puolustus- ja ulkoministerikokous sekä Latvian presidentin vierailu vaikuttavat liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla keskiviikosta perjantaihin. Arkistokuva/ Mika M. Niskanen

toimitus

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen puolustus- ja ulkoministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, keskiviikosta 28.8.2019 perjantaihin 30.8.2019. Keskiviikkona liikenteeseen vaikuttaa lisäksi Latvian presidentin vierailu.

– Liikennevaikutukset ovat tällä viikolla taas huomattavia, sillä Helsingissä on samaan aikaan kaksi eri EU-kokousta sekä Latvian presidentin vierailu. Liikenteessä on runsaasti saattueita, sillä vieraita sekä tulee maahan että lähtee maasta, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa liikenteelle Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä keskiviikkona 28.8. noin kello 10.30 alkaen yöhön asti. Lisäksi keskiviikkona ja torstaina kello 18 alkaen kokousvieraita siirtyy iltaohjelmiin, mistä aiheutuu liikennekatkoksia Helsingin keskustassa.

Helsingin ydinkeskustassa liikenne häiriintyy vieraiden siirtyessä hotelleista kokouspaikalle torstai- ja perjantaiaamuna noin kello 7.30–8.30. Lisäksi liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan torstaina noin kello 10–24.

Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa merkittäviä liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina 30.8. noin kello 12–19.

Liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan etenkin torstaina noin kello 14–19. Tällöin suuri osa kokousvieraista poistuu, mutta samalla tulee vähintään yhtä paljon uusia.

– Tuolloin Finlandia-talon ja lentoaseman väliset tiet tulevat ruuhkautumaan pahoin, eli suosittelemme käyttämään muita reittejä, Lehtinen kehottaa.

– Jos esimerkiksi haluaa ylittää Mannerheimintien ruuhka-aikana, pitää varautua yli tunnin jonottamiseen – samoin kuin Kehä I:llä, jos ajaa Hämeenlinnan- ja Tuusulanväylän välillä, Lehtinen lisää.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin. Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä. Elielinaukion bussiliikenne on siirretty Mäntymäelle torstai- ja perjantaiaamuna kello 7.30–8.30.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella epävirallisen puolustus- ja ulkoministerikokouksen vuoksi. Rajoitukset alkavat keskiviikkona 28.8.2019 kello 8 ja päättyvät perjantaina 30.8.2019 kello 21.

Finlandia-talon ympäristössä on neliön muotoinen ilmailun rajoitusalue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta.

– Poliisi valvoo rajoitusta aktiivisesti ja puuttuu kaikkiin havaittuihin rikkomuksiin. Seuraamuksena on lähtökohtaisesti sakkorangaistus, ja lisäksi rikoksentekoväline voidaan tuomita valtiolle menetetyksi, sanoo tapahtuman aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai niiden määräämiä lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla eivätkä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut