Redissä on edelleen yli 10 liiketilaa tyhjillään – "Emme missään nimessä voi olla tyytyväisiä tilanteeseen"

Kauppakeskus Redi ei ole saanut sitten viime kevään nostettua liiketilojensa vuokraustilannetta.

Vuokrattavan liiketilan käyttöaste pyörii 88–89 prosentin hujakoilla. Tyhjillään on kauppakeskusjohtaja Aleksi Salmisen mukaan noin toistakymmentä liiketilaa.

– Emme missään nimessä voi olla tyytyväisiä tilanteeseen. Tyytyväisyys tappaa kehityksen. Vuokrauspuoli on iso haaste. Samalla myös iso mahdollisuus.

– Tavoite on että pääsisimme lähitulevaisuudessa 90 prosentin päälle, Salminen jatkaa.

Kuluneen kesän aikana vuokrasopimuksensa irtisanoi yksi kahvilayrittäjä. Lisäksi yksi korualan ketjumyymälä sulki ovensa konkurssin vuoksi.

Salminen uskoo, että Redi kiinnostaa yrittäjiä ja arvelee, että osa yrittäjistä haluaa vielä katsoa sivusta, miten Kalasataman alue kehittyy.

– Monia hyviä keskusteluita käydään koko ajan. Moni haluaa odottaa ja katsoa, mitä tulee tapahtumaan. Minulla on vakaa usko siihen, että tulemme kohentamaan asemiamme. Päänavauksia ja töitä tehdään koko ajan.

Helsingin Uutiset (HU 21.8.) kertoi tällä viikolla Redin viereen toukokuussa käyttöönotetusta Keskon 1800 työntekijän pääkonttorista Salminen pitää Keskon tuloa Redin kylkeen pelkästään hyvänä asiana.

– Se on vaan positiivista, kun he ovat tulleet viereen. Hyvä juttu puolin ja toisin. He asioivat meillä ja heillä käy myös vieraita, jotka käyvät tutustumassa Rediin.

Redi nousi viime syksyn avajaistensa aikaan otsikoihin sokkeloisuutensa vuoksi. Kauppakeskukseen tuotiin pikavauhdilla opasteita, joita testattiin kevään ja kesän aikana. Syyskuun lopussa opasteita uusitaan jälleen.

– Päivitämme ison osan olemassa olevista katto-opasteista. Myös uusia opasteita tullaan lisäämään. Infonäytöt pysyvät entisellään, Salminen toteaa.

Kolmen Kampin kauppakeskuksen kokoinen kauppakeskus Tripla avataan Pasilan asemalle lokakuussa. Millä tavalla Redi aikoo varautua Triplan avautumiseen?

– Kyllä meillä omatkin suunnitelmat sen varalle on. Tripla on niin valtava ja merkittävä hanke, että meidän ei kannata lähteä kilpajuoksuun heidän avajaistensa yhteydessä. Se ei olisi järkevä temppu. Siinä suhteessa toivomme heille pelkkää hyvää ja onnea avajaisiin.

Samoihin aikoihin Triplan kanssa avataan myös kauppakeskus Ainoa Tapiolassa.

Salminen ei paljasta, minkälaisia suunnitelmia Redissä on tehty Triplan avaamiseen liittyen. Ainakaan vielä ei ole tiedossa, että Tripla olisi vienyt Rediltä vuokralaisia. Hereillä tulee silti kuitenkin olla.

– Jokaisen, meidänkin, täytyy olla anturit pystyssä, että pidämme huolen omista asiakkaistamme. Veikkaan kuitenkin, että houkuttelemme aikalailla erilaisia kuluttajia. Triplaan tulee paljon junan tuomia, niin kuin meikäläisiä. Minä olen Lahdesta. Redillä on erilainen kohdeyleisö.

Redin tyypillisin asiakas on kauppakeskuksen tai sen lähialueella asuva, joka haluaa saada palvelunsa läheltä.

– Minun on vaikea nähdä, että he lähtisivät Triplaan. En näe, että Tripla veisi meiltä niin vuokralaisia kuin asiakkaitakaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut