Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättiareena tuomassa 85 miljoonan tulot kaupungille – liian suureksi väitettyä kompleksia madalletaan

Jos Garden Helsingin hanke jäähallin kulmille toteutuu, Helsinki voi saada rakennusoikeuden myynnistä 85–90 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen työlistalla on esittää valtuustolle tonttien vuokraus- ja myyntihinnat.

Kaupunginhallitus varasi alueen kesäkuussa Projekti GH:lle suunnittelua varten. Varsinaisesti hankkeesta päättää valtuusto todennäköisesti tämän syksyn aikana.

Garden Helsinki sisältää suuren monitoimiareenan, jäähalliin peruskorjattavan palloiluareenan, harjoitustiloja, asuntoja, toimistoja, liike- ja ravintolatiloja, majoitustiloja sekä pysäköintilaitoksen.

Alueelle tulevan kompleksin kustannusarvio on 640 miljoonaa euroa.

Projekti GH:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi kertoo, että Garden Helsinkiä muokataan kaupungin toiveesta parhaillaan entistä matalammaksi.

– Osa kohteeseen aiotuista asunnoista on tarkoitus siirtää muualle Helsingissä. Kaupungin kanssa käydyissä neuvotteluissa on puhuttu esimerkiksi tonteista Kruunuvuorenrannassa, Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa, Everi sanoo.

Projekti tarvitsee urheilukäyttöön tulevien tilojen rahoittamiseksi asuntojen rakennuttamisesta saatavia tuloja.

Muualle tulevien asuntojen kustannusarvio on Everin mukaan 190 miljoonaa euroa.

Kokonaisuudessaan puhutaan siis yhteensä 830 miljoonan euron hankkeesta.

Helsinki valmistautuu joko myymään tai vuokraamaan Garden Helsingin tontit. Vuokrausvaihtoehtoon sisältyy osto-optio viiden vuoden aikana.

Jos varausalue myydään, asuintiloista perittäisiin alustavan suunnitelman mukaan 1 400 euroa neliömetriltä, majoitustiloista 600 euroa, liike- ja ravintolatiloista 400–600 sekä liikunta- ja tapahtumatiloista 140–225 euroa.

Jos asuntojen hinnat ylittäisivät 7 800 euroa neliöltä, kaupunki voisi periä ylittävästä osuudesta neljänneksen lisähintana.