Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Itäkeskuksen Jokerikortteliin tulossa uusi terminaali ja asuntoja

Itäkeskukseen kaavaillun Jokerikorttelin suunnitelmat etenevät.

Kaupunginhallitus hyväksyi tällä viikolla alueen varaamisen YIT:lle ja Sato-Asunnoille liike- ja asuinkorttelin toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten Itäkeskuksesta. Varaus on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Varaus mahdollistaa hankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämisen. Kaupunki päättää myöhemmin tontinvarauksesta ja sen ehdoista.

Itäkeskuksen nykyinen bussiasema on tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle uusi joukkoliikenneterminaali, palveluita ja päälle asuntoja. Kokonaisuus käsittäisi 12 500 kerrosneliömetriä liike- ja palvelutilaa sekä 19 000 kerrosneliömetriä asumista. Asuntojen määrä olisi noin 350.

Helsingin Uutiset kertoi viime toukokuussa hankkeesta. Kortteliin suunnitteilla olevat asunnot olisivat omistus- ja vuokra-asuntoja.

Uuden terminaalin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsisi itse terminaali sekä nopean asioinnin paikkoja, kuten kahviloita. Toisessa kerroksessa sijaitsisivat ravintola- ja hyvinvointipalvelut ja ylemmissä kerroksissa asunnot.

Kaupunki toteutti keväällä 2018 avoimen kutsun, jossa haettiin kumppaneita kehittämään korttelia. Määräaikaan mennessä saatiin kolme ideasuunnitelmaa. Jatkoneuvotteluihin valikoitui YIT:n ja Saton ehdotus Punos.

Jokerikortteli on saanut nimensä Raide-Jokerista, joka on Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Linjan varrelle on tarkoitus rakentaa runsaasti uusia asuntoja.

Raide-Jokerin rakentaminen alkoi kesällä. Tämänhetkisen aikataulun mukaan liikennöinti linjalla alkaisi vuonna 2024.