Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Unelmoitko yrittäjyydestä lomasaarella – nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus

Helsinki hakee kumppaneita Vasikkasaaren matkailu- ja virkistyspalvelujen kehittämiseen. Tavoitteena on saada saareen majoitus-, ravintola- ja venesatamapalveluja.

Vasikkasaari on 18 hehtaarin kokoinen saari Suomenlinnan ja Laajasalon välissä. Saarta on kunnostettu viime syksystä alkaen, ja tänä kesänä kohde avattiin aiempaa laajempaan virkistyskäyttöön.

– Vasikkasaaren ensimmäinen kesä on sujunut hyvin. Toimintaa kuitenkin kehitetään saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella, Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula kertoo.

Helsingin kaupunkistrategia nostaa saariston virkistyskäytön edistämisen yhdeksi tavoitteeksi ja Vasikkasaari on virkistyskäytön tähtikohteita. Kaupunki käynnistää saaren kunnallistekniikan ja virkistysalueiden laajemman kunnostuksen suunnittelun ensi vuonna.

– Saareen on suunniteltu eri käyttäjäryhmille monenlaista toimintaa, joka mahdollistaisi myös ympärivuotisen käytön ja julkisen liikenteen. Uusien palvelutoimintojen sijoittelussa on otettu huomioon saaren ainutlaatuinen maisema ja luonto sekä historiallisten rakenteiden jäänteet, kertoo kaupungin asemakaavoituksen arkkitehti Henrik Ahola

Lue täältä aiempi juttumme Vasikkasaaresta

Kumppanihaun yhteyshenkilöt ovat tavattavissa Vasikkasaaren yhteysaluslaiturilla torstaina 22. elokuuta 2019 kello 10.30–11.30. Täältä lisätietoa yrittäjähausta