Poliisi puuttui peliin: "Helsingin uudet 45 km/h sähkökulkupelit rinnastetaan mopoihin"

Poliisitarkastaja Konsta Arvelin ilmoittaa twiitissään, että Helsingin katukuvaan ilmestyneet Bond Mobility -kulkupelit ovat sähkömopoja, eivät polkupyöriä. Bond Mobility

Jussi Vehkasalo

Poliisitarkastaja Konsta Arvelin huomauttaa, että Helsingin katukuvaan ilmestyneet uudet sähköiset Bond Mobility -kulkupelit rinnastuvat mopoihin, eivät polkupyöriin.

– Niitä koskevat mopon liikennesäännöt, kuten kypäräpakko sekä promillerajat. Eikä niillä tietenkään ajeta jalkakäytävällä, Arvelin twiittaa.

Sähkömopoksi luokitellun kulkupelin ajamiseen tarvitaan myös ajokortti tai mopokortti.

Bond Mobilityn kulkupelejä on ilmestynyt Helsinkiin jo useita kymmeniä. Bond Mobilityn kulkupeleillä voi ajaa maksimissaan 45 kilometrin tuntinopeudella ja niiden toimintasäde on 100 kilometriä.

Sveitsiläistaustaisen yhtiön tiedotteessa puhutaan kuitenkin sähköpyöristä. Bondin kulkupelit varataan älypuhelinsovelluksella ja niiden käyttö hinnoitellaan ajallisen keston ja ajomatkan perusteella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut