Pasilan Triplan avajaisiin alle 2 kuukautta, "Tiukkaa tekee" – tältä kauppakeskuksen sisällä näyttää nyt

Triplan kauppakeskuksen alakerroksissa alkaa olla valmista. Ylempänä työtä on enemmän, sanoo aikataulusta vastaava projekti-insinööri Auvo Takkinen. Kattoikkunat tuovat paljon valoa kauppakeskukseen. Päivi Tuovinen

Aapo Siippainen

Triplan kauppakeskuksen Alkossa näyttää lähes valmiilta. Niin konjakeille kuin likööreillekin on pystytetty jo omat hyllyt ja opastekyltit. Design-lamput roikkuvat katossa. Vain pullot puuttuvat.

Myös vieressä olevan Prisman tunnistaa päivittäistavarakaupaksi liukuhihnoista, jotka odottavat asiakkaiden saapumista.

Erityisesti kauppakeskuksen ensimmäisen kerroksen eli Food Marketin myymälöistä iso osa on jo luovutettu vuokraajille. Ensimmäiset tavaraerät saapuvat hyllyihin elokuun lopussa.

Hyvältä näyttää myös maan alla, jossa viisi pysäköintikerrosta on siivousta vaille valmiit.

Viestintäpäällikkö Heidi Kauppinen sanoo, että vaateketjuilta saapuu Triplaan satoja rekkoja. Hän tutustui projekti-insinööri Auvo Takkisen kanssa alusvaatemyymälään. Kuva: Päivi Tuovinen Päivi Tuovinen

Little Manhattaniksi kutsutussa neljännessä kerroksessa on vaikeampi uskoa, että kauppakeskuksen pitäisi avautua 17. lokakuuta. Osa lattiavaluista odottaa märkänä kuivumista ja muun muassa jättimäiset ilmastointiputkistot ovat vielä maassa pieninä palasina.

Mistä tiedätte, että kauppakeskus avautuu ajallaan?

– Tiukkaa se tekee, mutta kovasti me siihen uskotaan. Tämä neljäs kerros on keskeneräisin, sanoo tuotannon aikataulusta vastaava projekti-insinööri Auvo Takkinen YIT:ltä.

Triplan kauppakeskus avautuu ensi kuussa. Kuva: Päivi Tuovinen Päivi Tuovinen

Pasilan rautatieaseman alueella työskentelevä turvatimpuri Kari Koivisto on nähnyt urallaan monia suuria rakennushankkeita. Myös hän uskoo lujasti aikataulussa pysymiseen.

– Näen ympärilläni, että täällä tehdään työtä tosissaan. Mitä pidemmälle mennään, sitä kovemmaksi tahti kiihtyy.

YIT:n kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto ei sano jännittävänsä sitä, että tuleeko kauppakeskukseen riittävästi asiakkaita tai eksyvätkö he. Hän on luottavainen, koska tutkimusta asiakkaiden käyttäytymisestä on tehty vuosia. Liiketilojen vuokrausastekin lähenee sataa. Tällä hetkellä se on 96 prosenttia. Toimistotiloista on vuokrattu lähes 90.

– Avaamiseen liittyen jännittää ehkä se, toimiiko tekniikka – aukeavatko ovet, Aalto naurahtaa.

Turvatimpuri Kari Koivisto sanoo, että vuonna 2015 alkaneen Triplan rakentaminen on ollut välillä vaikeaa, koska rakennustyömaa sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä alueella junaradan päällä.

– Tästä kulkee päivässä yli 900 junaa. Kertaakaan yhtään junaa ei ole tarvinnut pysäyttää rakentamisen takia.

Triplan katolle nousevaa viherpihaa kasteltiin elokuun puolivälissä. Viherpihalle pääsevät muun muassa hotellin asiakkaat ja toimiston työntekijät. Viherpihoja on useita, mutta ne eivät ole avoinna kauppakeskuksen asiakkaille. Kuva: Päivi Tuovinen Päivi Tuovinen

Tällä hetkellä Triplan YIT:n työmaalla on noin 2500 työntekijää. Kansalaisuuksia on ollut yhteensä yli 70.

Työntekijöiden määrä vähenee lokakuussa kauppakeskuksen ja rautatieaseman avajaisten jälkeen vain noin 500:lla. Esimerkiksi hotellin ja ensimmäisen asuinkerrostalon on määrä valmistua vasta vuodenvaihteen tienoilla. Myös Keski-Pasilaan nousevien Ratapihakorttelien asunnot ja toimistot tulevat myllertämään aluetta lähivuosina.

Kuvituskuva. Kuva: Päivi Tuovinen Päivi Tuovinen

Triplan alueen tunnelmaa pääsee parhaiten kiinni Pasilansillalta, jonka kevyenliikenteenväylä on jo täysin valmis. Uusi Veturitie otetaan koekäyttöön 5. lokakuuta.

– Siinä testataan, että kaikki pelaa. Veturitie toimii pääväylänä pohjois–etelä-liikenteessä. Teollisuuskadulta tuleva tunneli aukeaa 17. lokakuuta, sanoo Auvo Takkinen.

Helsingin Uutisten laaja Pasila-liite ilmestyy 16. lokakuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuvat: Mitä kummaa tapahtui Pasilan kauppakeskus Triplan avajaislaskurille? 29.7.2019 18:34
  2. Pasilan kasarihotellin isäntä vaihtuu – Sokotel satsaa Triplaan 27.5.2019 6:30
  3. Kauppakeskus Redi teki merkittävän muutoksen alennuksiin – uusi johtaja: "Kävijämäärät ovat nousussa" 19.7.2019 6:45
  4. Vauhdilla laajentunut Street Gastro sulki 6 ravintolaa – Yrittäjä jyrähtää: "Kauppakeskusten todellisuus on toista, mitä luvattiin" 5.7.2019 11:05
  5. Kauppakeskusten kokonaismyynti nousi plussalle, vaikka viime syksynä näytti huonolta – Kävijämäärät putosivat eniten pk-seudulla 18.2.2019 19:25

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut