Uudessa ravintola Espassa syödään omistajien suosikkiruokia – "Kikkailun sijaan keskeistä on maku"

Pohjoisesplanadin ja Unioninkadun kulmassa kiinni menneen ravintola Rosterin tilalle avataan uusi ravintola Espa lokakuun alussa.

Apteekin kulmana tunnetun perinteikkään ravintolatilan ottaa hoitaakseen Savoyn ja Palacen toiminnasta vastaava Financier Group, jonka omistajiin kuuluvat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula ja Saku Tuominen

Espan ideana on tarjota omistajien yksinkertaisia suosikkiruokia ja -juomia.

– Istuimme alas ja listasimme keskenämme noin sata ruokaa, joita ihan oikeasti valmistamme itsellemme kotona. Niiden pohjalle muodostuu Espan ruokatarjonnan ydin. Luotamme siihen, että jollain muullakin on samankaltainen maku kuin meillä, sanoo Sukula.

Tuomisen mukaan tavoitteena on, että jokainen annos olisi sellaista ruokaa, jota omistajat itse haluaisivat syödä useita kertoja viikossa. Se tarkoittaa myös maltillista hintatasoa.

Menussa tulee olemaan ruokia kaikkialta maailmasta. Espan keittiömestariksi tulee muun muassa ravintoloissa Postres, Alia ja Salutorget työskennellyt Toni Leskinen

– Listamme annokset kuulostavat ja näyttävät erittäin yksinkertaisilta. Kikkailun sijaan keskeistä on maku, olipa kyseessä lihamureke, kasvistaco, lohisashimi tai farrosalaatti, Leskinen kertoo.

Espan alakertaan tulee 60-paikkainen yksityisravintola Downstairs at Espa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut