Tällaisia ovat Suomessa myytävät luksustason seksinuket: Hinta on nelinumeroinen summa – "Täysi mysteeri, kuka näitä ostaa"

Rudi Ruuskanen ja Annukka Lavikainen näyttävät, millaisessa paketissa seksinuket toimitetaan. Anton Soinne

Madeleine Hahl

Suomenkin aikuisviihdebisnekseen on tullut luksustason seksinukkeja, kertoo Keski-Uusimaa.

Barbaraksi ja Jimmyksi nimetyt nuket maksavat nelinumeroisen summan ja ne ovat yksityiskohdiltaan varsin viimeisteltyjä.

Keski-Uusimaa on käynyt tutustumassa nukkeihin Kaalimato.com-kaupan varastossa Keravalla.

Kaalimadon seksuaaliterapeuttiAnnukka Lavikainenkertoo, että nuket on valmistettu aitoa ihoa jäljittelevästä muovin ja kumin sekoituksesta.

– Barbaralla on vaaleat lyhyet hiukset ja jotenkin tuntuu, että nuket ovat stereotyyppisiä naishahmoja. Barbaran ohella myynnissä on Kitty-, Carmen- ja Donna-nuket.

Jokainen valikoimassaoleva naista esittävä nukke eroaa esimerkiksi hiusten ja silmien väriltään. Myös kasvojen muodot ja rintojen koot ovat erilaiset. Yhden kuppikoko on B ja joillakin on esimerkiksi hitusen erilainen lantio.

Nukke ei tuletilaajalle yhtenä kappaleena. Pää on irti vartalostaan, se pitää itse pyörittää paikalleen ja hiukset laittaa päähän. Lisäksi paketissa on alusasusetti, tekokynnet, kampa ja huoltotuotteita. Kynnet voi lakata sen väriseksi kuin haluaa. Nuken sisällä on ruostumattomassa teräksestä valmistettu luuranko.

– Nukkejen mukana tulee myös usb-ladattava lämmitinpuikko, jolla pystyy lämmittämään sen aukot. Laitat sen emättimeen, annat olla vähän aikaa ja materiaali lämpeää, Lavikainen esittelee.

Jimmyn mukanatulee kaksi penistä, toinen on suora ja sileä, toinen on hieman käyrä ja suonikkaampi.

– Jimmyllä on penisten lisäksi suu- ja peräaukko, joten se käy kenelle vaan – siis miehillekin.

Luksusnuken saa hänen mukaansa perinteisen lähetyssaarnaaja-asennon lisäksi esimerkiksi konttausasentoon.

Jimmy on Kaalimadonluksusnukeista uusin tulokas. Se tuli myyntiin maaliskuussa ja niitä on sen jälkeen myyty Lavikaisen mukaan muutama. Seksinukkejen menekki muuten on ollut muutama kuukaudessa. Luksusnukkejen myynti alkoi elokuussa, jolloin saatavilla oli kaksi naisnukkea.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo, että Jimmyn penisten halkaisijaon 3,8 senttiä. Kuva: Anton Soinne

Annukka Lavikainenei osaa sanoa, millainen ihminen hankkii seksinuken.

– Se on ihan täysi mysteeri, sillä verkkokaupasta tehdyn tilauksen kautta ihmistä ei näe. Miehet näitä kuitenkin enemmän ostavat.

– Jollekin varsinkin aidontuntuinen seksinukke voi olla tyttöystävänkin kaltainen, kun sitä pystyy pukemaan ja sen hiuksia voi kammata. Toki nuket on tarkoitettu seksuaaliseen nautintoon, mutta voi niillä olla tärkeämpiäkin merkityksiä, Lavikainen pohtii.

– Nuken kanssa pystyy fantasioimaan, että olisi aidon ihmisen kanssa, kun niillä on kasvot ja ne ovat aidonnäköisiä ja -tuntuisia. Voihan olla, että kun katselet pornoa ja harrastat nuken kanssa seksiä, niin siitä saa aidontuntuista kokemusta, hän jatkaa.

Seksuaaliterapeuttikuitenkin muistuttaa, ettei nukke korvaa ihmissuhdetta tai siitä saatuja tunnekokemuksia.

– On kuitenkin varmasti ihmisiä, joilla sosiaaliset suhteet eivät jostain syystä onnistu ja he saattavat projisoida vaille jäämisen tuntemuksia esimerkiksi seksinukkeen niin, että se olisi tyttöystävä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.