MM-kultaleijona Kevin Lankinen kääntää uuden sivun – aloittaa kaikille avoimen lukupiirin vetäjänä

Suomelle MM-jääkiekkokultaa voittamassa ollut maalivahti Kevin Lankinen alkaa vetää kaikille avointa lukupiiriä Facebookissa.

Suomen kiekkosankari nousi keväällä myös lukemista harrastavien suomalaisten suosikiksi, kun hän paljasti olevansa aktiivinen lukija.

Yhdeksi suosikkikirjakseen Lankinen nosti Hanya Yanagiharan romaanin Pieni elämä, joka on kesällä kuulunut monen suomalaisen lomalukemistoon

Lankinen kertoi Helsingin Uutisten julkaisemassa haastattelussa, että hän on vetänyt MM-joukkueessa myös pientä muutaman pelaajan lukupiiriä.

Nyt Lankisen lukupiiriä laajennetaan kaikille avoimessa Facebook-ryhmässä. Ryhmä muuttui avoimeksi tiistaina 13. elokuuta.

Syksyn aikana Lankinen aikoo valita lukupiiriin itseään kiinnostavia kirjoja. Niistä voi keskustella ryhmässä, ja lisäksi jäsenet voivat jakaa omia kirjavinkkejä ja lukukokemuksia.

Idean yhteistyökumppanina on Yanagiharan romaanin kustantaja WSOY.

– Kohina lukupiiristä alkoi haastattelusta MM-kisojen aikaan. Se yllätti minut, koska kirjojen lukeminen on pitkään ollut minulle tärkeä ajanviete. Mietin silloin, että kokemustemme ja näkemystemme jakaminen laajemmankin piirin kanssa saattaisi olla aika hauskaa. Tiedän kokemuksesta, miten koukuttavaa lukeminen on ja haluan lukupiiriini mukaan jokaisen luku- ja kirjoitustaitoisen. Samalla haluan omalla esimerkilläni vaikuttaa erityisesti nuorten lukuintoon ja kannustaa muitakin ihmisiä kirjojen pariin, Kevin Lankinen sanoo WSOY:n tiedotteessa.

Lukupiirin ensimmäinen kirja julkaistaan 5. syyskuuta mennessä.

Lukupiirin kautta voi tilata kirjoja, joiden tuotolla on luvattu tukea Suomen Icehearts ry:n toimintaa.

Lukupiirillä on myös oma häshtäg #lankisenlukupiiri.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut