Helsinkiläiset innostuivat rantakeikoista – Kuva: Ismo Alanko heitti keikan meren äärellä

Helsingissä on jo muutaman vuoden ajan voinut nauttia nimekkäiden artistien keikoista meren rannalla. Livemusiikkia tarjoavat esimerkiksi Hernesaaren ranta, Allas Sea Pool ja Leblon.

Kesällä 2015 avautunut Hernesaaren ranta oli alun perin Sedu Koskisen firman ravintola- ja tapahtuma-alue. Restamax eli nykyinen NoHo Partners osti Hernesaaren rannan osake-enemmistön heti syksyllä 2015, Koskinen jatkoi Hernesaaren ranta -yhtiössä partnerina ja toimitusjohtajana.

– Livekonsertit ovat kuuluneet ohjelmistoon alusta asti. Tänä vuonna olemme olleet avoinna ainoastaan tapahtumapäivinä, kertoo NoHo Partnersin liiketoimintajohtaja Eemeli Nurminen

Hän vastaa yhtiön yökerhoista ja viihteestä pääkaupunkiseudulla.

– Keikkoja on ollut suunnilleen kerran viikkoon, pääasiallisesti torstaisin.

Tänä kesänä Hernesaaren rannassa ovat esiintyneet Ruudolf ja Karrikoira, Stig ja Arttu Wiskari, Ellips, ruotsalainen Bo Kaspers Orkester, Happoradio, Gasellit, Sanni, Vesala, Teflon Brothers, Ellinoora ja Kaija Koo.

Kuluneen viikon torstaina Hernesaaren rannassa esiintyivät Klamydia ja Petri Nygård. Loppukesällä keikat Hernesaaressa heittävät vielä Atomirotta (16. elokuuta) ja Chisu (22. elokuuta).

– Keikat ovat toimineet todella hyvin ja tämän kesän ehdottomasti kovin vetonaula on ollut Kaija Koo. Myös Ellinoora ja Gasellit vetivät hyvin kuuntelijoita paikalle, Nurminen jatkaa.

Artisti- ja bändivalintoihin Hernesaaren rannassa vaikuttavat muun muassa heidän suosionsa, artistin keikkakalenteri ja se, onko artistilla paljon keikkoja pääkaupunkiseudulla lähiaikoina.

Ensimmäisinä kesinään Hernesaarenrannan viihde- ja ravintolakompleksista lähialueille kantautunut melu poiki lukuisia meluvalituksia.

– Nyt keikat alkavat noin kello 20 ja päättyvät aina ennen kello 22, Nurminen sanoo.

Hernesaaren alueen rakennustöiden johdosta Hernesaaren rannan vuokrasopimus päättyy ensi maaliskuussa.

– Jatkosta neuvotellaan ja siihen vaikuttaa Hernesaaren kehityshankkeen eteneminen.

Allas Sea Poolissa ensi vuotta mietitään keikkojen osalta. Siihen vaikuttaa se, miten tämä vuosi on mennyt.

Allas Sea Pool

Allas Sea Poolin livekeikkojen järjestämisestä on viime vuodesta alkaen vastannut Fullsteam. Keikkoja on noin 10–20 kesässä. Yleisömäärät vaihtelevat, esimerkiksi JVG, Pariisin kevät, Vesta, Ismo Alanko, Paperi T ja Olavi Uusivirta ovat vetäneet isoja yleisöjä.

Altaan lavalle on pyritty rakentamaan toimiva ja monipuolinen ohjelmakokonaisuus, keikat ajoittuvat yleensä alkuiltaan. Allas Sea Poolissa soittelevat myös dj:t.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut