Helsinki haluaa parempia katutöitä – uudella hankkeella haetaan tehokkaampaa ja vähähaittaisempaa katujen korjaamista

Helsinki haluaa parantaa katujen korjaamisprosesseja. Kuvassa Hämeentien työmaa. Sanna Jompero

toimitus

Helsingin kaupunki on käynnistänyt Toimivat katuhankkeet -tutkimushankkeen Aalto-yliopiston kanssa. Siinä haetaan esimerkiksi eri toimijoiden kanssa uusia ratkaisuja katujen korjaamisten aikaisiin yllätyksiin, osapuolten väliseen yhteistyöhön ja työmaan tilannekuvan muodostamiseen.

Tänä kesänä on myös aloitettu projekti, jossa keskitytään työmaakokemuksen parantamiseen. Siinä kiinnitetään huomiota esimerkiksi opastusten, väliaikaisten reittien sekä työmaiden yleisen siisteyden laatuun.

Helsingin kaupungilla on vuosittain suunnitteluvaiheessa noin 100 katuhanketta. Eri vaiheissa niitä on meneillään noin 200 – 300 vuodessa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan nyt on tekeillä systemaattinen muutos.

– Helsinki on kasvava kaupunki. Katutyöt eivät ole Helsingissä vähenemässä. Toimivassa kaupungissa työmaat hoidetaan mahdollisimman vähän haittaa tuottaen, toteaa Vapaavuori.

Tänä vuonna merkittäviä työmaita ovat Hämeentie, Telakkakatu ja Erottaja. Lähitulevaisuudessa esimerkiksi Hakaniemen alueelle kohdistuu merkittäviä muutoksia. Myös Mäkelänkatu ja Runeberginkatu tulevat olemaan peruskorjattavia katuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.