Ex-missi opettaa naisia puolustautumaan raiskaajilta – "Suomi on turvattomampi kuin ennen"

Marianne Harjula Toni Tervo

Toni Tervo

Marianne Harjulalle turvallisuus on sydämen asia.

Aikoinaan Miss Miljoona -kilpailun voittanut nainen toimii tällä hetkellä uuden Safetowalk-applikaation kasvona ja kouluttaa naisia puolustamaan itseään. Hänen mukaansa kiinnostus oppia itsepuolustusta on kasvanut viime vuosina naisten keskuudessa.

– Kysyntää kursseille on ollut. Yleinen turvallisuustilanne on kuitenkin aika erilainen kuin mitä se on ollut ja Suomikin on turvattomampi kuin ennen, Harjua pohti Safetowalkin lanseeraustilaisuudessa.

Harjulan mukaan hänen kursseillaan naisille opetetaan kuinka päästä irti hyökkääjän otteesta ja muita vastaavia kikkoja, mutta isossa osassa on myös ennakointi.

– Käydään läpi sellaista, että miten vaaralliseen tilanteeseen joutumista voi ennalta jo välttää. Missä kävellä yksin ja missä ystävien kanssa sekä kuinka havainnoida ympäristöä, ex-missi kertoo.

Hyökkäämistä kursseilla ei kuitenkaan opeteta.

– Emme opeta potkimaan tai lyömään. Kaikki tehdään Suomen hätävarjelulain puitteissa. Eikä kurssille tullakseen tarvitse olla huippuunsa treenattu. Itsensä puolustamiseen ei tarvitse lihasta, jos tekniikka on hallussa.

Harjula kertoo myös, että on ollut antamassa palautetta yksinliikkuvien turvallisuutta helpottamaan suunnitelussa Safetowalk-applikaatiossa.

– Olen ollut mukana testiryhmässä ja antanut ehdotuksia. Ilokseni olen huomannut, että niitä on otettu myös vastaan. Uskon, että tämä etenkin koulujen alkaessa voi kiinnostaa lasten vanhempia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut