Suositut helsinkiläiset kirahvit Kira ja Raffe poistetaan katukuvasta – "Puurakenteet ovat niin kärsineitä"

Kuvassa Kira ja Raffe ovat vielä hyvässä kuosissa. Ne ovat kahvitelleet museon parvekkeella vuodesta 2010 alkaen. Kukka-Maria Ahokas / Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus

Jussi Vehkasalo

Pohjoisella Rautatienkadulla sijaitsevan Luonnontieteellisen museon parvekkeella kahvittelevat Kira ja Raffe -kirahvit poistetaan parvekkeelta 12. elokuuta.

Eläinten lasku tapahtuu nosturilla ulkokautta noin kello 8 sääolosuhteiden salliessa.

– Kirahvit poistetaan huonokuntoisuuden vuoksi. Niitä on aiemmin kunnostettu, mutta nyt puurakenteet ovat niin kärsineitä, että niistä on luovuttava. Samasta syystä niille ei ole suunniteltu jatkokäyttöä, kertoo museon markkinointikoordinaattori Salla Mehtälä

Kahvittelevat kirahvit ovat vastaanottaneet Luonnontieteellisen museon vieraita keväästä 2010 lähtien. Tuolloin ne ilmestyivät katukuvaan Maailman luonto -näyttelyn avajaiskampanjan yhteydessä.

Puiset pitkäkaulat valmisti Helsingin kaupungin käsityöpaja museon tekemien pienoismallien pohjalta. Kiraksi ja Raffeksi parivaljakko nimettiin nimikilpailun myötä.

Eläimiä on huollettu säännöllisin väliajoin, mutta nyt vuodet ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä.

Kahvittelevat kirahvit ovat olleet yksi museon kuvatuimmista kohteista.

Museovieraita tervehtii Luonnontieteellisen museon edustalla jatkossakin pronssinen Hirvi-veistos.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut