Näille HSL-linjoille lisätään maanantaina 30 uutta sähköbussia – näin matkustusmukavuuden luvataan parantuvan

HSL lisää linjoilleen ensi maanantaista lähtien 30 uutta täyssähköbussia, busseja liikennöivä Pohjolan Liikenne kertoo tiedotteessaan. Busseista 20 aloittaa liikennöinnin Espoon Leppävaaran ja 10 Keravan HSL-linjoilla.

Kyseessä ovat ensimmäiset täyssähköbussit, jotka tulevat laajamittaisesti käyttöön HSL:n kilpailuttamassa liikenteessä. Sähköbusseja otetaan nyt käyttöön kerralla enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

HSL liikennöi Keravalla 29 bussilla, joista kymmenen vaihtuu maanantaista alkaen täyssähköisiksi.

– Uusien bussien myötä Keravan hiilidioksidipäästöjen arvioidaan laskevan yli 1,5 miljoonalla kilolla vuodessa. Sähköbussit eivät tuota lainkaan lähipäästöjä, kuten typen oksideja, Keravan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

HSL:n mukaan hiilidioksidipäästöjä jää uusien bussien myötä syntymättä 5 miljoonaa kiloa vuosittain.

Myös matkustusmukavuus parantuu uudistuksen myötä, sillä kaikki liikenteeseen tulevat uudet bussit on varustettu muun muassa matkustamotilan ilmastoinnilla ja USB -latauspistokkeilla. Hiljainen ääni ja tasainen kulku tekevät matkanteosta entistä miellyttävämpää, Keravan kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Tällä hetkellä HSL:n tilaamassa liikenteessä kulkee Pohjolan Liikenteen hankintojen jälkeen yhteensä 42 sähköbussia. HSL:n tavoitteena on 400 sähköbussia vuoteen 2025 mennessä.

Sähköbusseihin virtaa vesivoimasta

Sähköbussit kuluttavat energiaa 75 prosenttia vähemmän kuin dieselillä kulkevat linja-autot. Pohjolan Liikenteen bussien sähkö on tuotettu vesivoimalla. Yhdellä latauksella voi ajaa jopa 300 kilometriä.

Bussien valmistaja on kiinalainen Yutong Bus, jonka sähköbusseja on käytössä muun muassa Islannissa, Tanskassa ja Englannissa.

Leppävaarassa sähköbusseilla liikennöidään eniten linjoilla 203, 224, 227, 215, 239 ja 236.

Keravalla sähköbusseja näkee eniten linjoilla 641, 738, 972, 973, 975, 976, 978, 985.

Lähde: Pohjolan Liikenne

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut