Lähitalojen ikkunoita rikkoutui metrotyömaan räjäytyksessä Kivenlahdessa – "Turvallisuussuunnitelmat olivat asianmukaiset"

Kivenlahden onnettomuuteen johtaneissa räjäytystöissä turvallisuussuunnitelmat olivat asianmukaiset, tiedottaa Länsimetro.

Lähikiinteistöihin sinkoutui kiviä ja kolmetoista ikkunaa rikkoutui runsas viikko sitten maanantaina aamulla, 29. heinäkuuta, kun Kivenlahdentorin metrosisäänkäynnin lähellä tehtiin vesi- ja viemäriliitostöitä.

Henkilövahinkoja ei sattunut. Työmaata urakoi Skanska Infra ja räjäytystyön tehnyt yritys on sen aliurakoitsija.

Sisäänkäynnin läheisyydessä rakennetaan Espoon kaupungille palo- ja käyttövesiputkia sekä sade- ja jätevesiviemäriputkia kaivoineen. Lisäksi rakennetaan uutta kaukolämpöputkea.

Avolouhinnan yhteydessä varotoimenpiteistä huolimatta kiviä sinkoutui naapurikiinteistöihin.

Räjäytystyön tekijälle oli annettu työmaaperehdytys, ja hänellä oli tehtävän edellyttämä, lakisääteinen pätevyys, mikä tarkastettiin ennen työn aloittamista, toteaa Skanska Infran aluejohtaja Pekka Räsänen Länsimetron tiedotteessa.

Viranomaistutkinta onnettomuuden syistä on edelleen käynnissä. Räsäsen mukaan yhtiö luonnollisesti korvaa lähikiinteistöille aiheutuneet vauriot.

Räjäytystyöt saatiin työmaalla valmiiksi viime viikolla. Kivenlahden metroasemalla on parhaillaan käynnissä betoni- ja raudoitustöitä sekä taloteknisiä töitä.

Jokaisesta räjäytyksestä tehdään etukäteen suunnitelma. Louhinnan suorittaa aina panostajapätevyyden saanut henkilö.

Avolouhinnassa käytetään suojamattoja, jotka estävät kivien sinkoilun ympäristöön. Jokaisen räjäytyksen voimakkuus tallentuu tärinämittariin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut