Aikakoneen Sani on myös toimitusjohtaja ja paiskii hurjan määrän töitä – "Yhdeksän keikkaa viikkoon on vakio"

Aikakoneen solistilla, Sanilla eli Saija Aartelalla, on meneillään kiireinen kesä. Aikakoneen kanssa keikkailun lisäksi Aartela esiintyy soolona, duona sekä vierailevana solistina muiden yhtyeiden kokoonpanoissa.

– Yhdeksän keikkaa viikkoon on näin kesäisin vakio, Aartela kertoo. Aartela on mukana myös Lappajärven kesäteatterin Pari suhdetta -musikaalissa. Esityksiä on neljänä päivänä viikossa.

Lisäksi Aartela johtaa Villilän kartanoa, juhlatila-, ravintola- ja hotellipalveluita tarjoavaa kulttuurikeskusta Nakkilassa. Villilän kartanon pyörittäminen toteuttaa Aartelan pitkäaikaista unelmaa, mutta vie paljon aikaa ja energiaa.

– Onneksi olen saanut Villilään osaavan henkilökunnan, jonka ansiosta toiminta rullaa, Aartela kiittelee.

Kaiken ohella Aartela pyörittää perhearkea. Hänellä on 8-vuotias tytär, joka on äitinsä mukaan tottunut arkielämän ailahtelevuuteen.

– Elämämme on hektistä, on aina ollut. Joudumme säätämään aikataulujen kanssa ja tekemään paljon poikkeusjärjestelyjä. Jään töiden takia usein paitsi hetkistä ja tapahtumista, joissa haluaisin olla mukana, Aartela harmittelee.

Onnekseen heillä on vankka tukiverkosto: Aartela kertoo saavansa paljon apua esimerkiksi omilta vanhemmiltaan.

– Työni vaatii läheisiltäni loputtomasti ymmärrystä ja joustavuutta, joita heillä onneksi riittää. Olen siitä äärettömän kiitollinen, hän toteaa.

Perhe ja erityisesti tytär ovatkin yksiä Aartelan suurimmista voimavaroista. Vaikeina hetkinä hän kertoo keskittyvänsä siihen, miksi tekee sitä, mitä tekee.

– Teen töitä myös tyttäreni vuoksi. En ole katunut alavalintaani hetkeäkään. Saan tehdä sitä mitä osaan ja rakastan, ja nautin siitä, vaikka välillä onkin rankkaa, muusikko sanoo määrätietoisesti.

Kamalinta Aartelasta olisi, jos työt yhtäkkiä loppuisivatkin – siksi hänellä on tapana haalia hommia.

Lomailla laulaja ehtii vain ani harvoin – edellisestä vapaaviikosta on ehtinyt vierähtää jo tovi. Kulttuurikohteissa kiertely tai aktiviteetit eivät Aartelan lomailuun kuulu.

– Yleensä lomalla vain istun. Siis ihan oikeasti vain istun, hän nauraa.

Aartelan tavoitteena on löytää tulevalta syksyltä viikko, jolloin voisi pakata laukkunsa ja lentää lämpimään. Hän paljastaa tykästyneensä yksin matkusteluun.

– On ihanaa vain löhötä rannalla nauttien auringosta, merestä ja rauhasta – siitä, ettei joku ole jatkuvasti nykäisemässä hihasta. Se on tyhjentävän rentouttavaa.

Aartelan työntäyteiseen keikkakesään on mahtunut jos jonkinlaisia keikkoja, niin suuria festivaalilavoja ja tuhatpäisiä yleisöjä kuin pieniä, parin sadan katsojan konserttejakin.

– Pidän jokaisesta keikasta yhtä paljon. Lavan koolla tai yleisömäärällä ei ole minulle mitään väliä.

Aartela kertoo, että vuodesta ja keikasta toiseen Aikakoneen yleisö vaatii kuulla vanhoja hittejä.

– Välillä yritämme ujuttaa keikoille uudempaakin tuotantoa, mutta ei se uppoa samalla tavalla kuin esimerkiksi Odota tai Tuhat yötä

Aikakoneen Sani

Sani eli Saija Aartela on laulaja, sanoittaja ja säveltäjä. Hänet tunnetaan Aikakone-yhtyeen solistina.

Aikakone perustettiin vuonna 1995, jolloin julkaistiin yhtyeen ensimmäinen albumi, Tähtikaaren taa.

Aikakone on palkittu Emma-gaalassa Vuoden tulokkaana 1995 ja Vuoden yhtyeenä 1996.

Yhtyeen kappale Tuhat yötä valittiin vuoden 1995 Emma-gaalassa Vuoden sävellykseksi.

Sanin lisäksi Aikakoneen nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat solisti Alex eli Alex Ojasti, säveltäjä Maki eli Marko Kolehmainen sekä vokalisti Jenna eli Jenna Välikangas. Sani, Alex ja Maki ovat yhtyeen alkuperäisjäseniä, Jenna liittyi joukkoon vuonna 2016.

Aikakoneen julkaisuista Sanin käsialaa ovat muun muassa Odota, Tuhat yötä, Jos tahdot, Perhosten yö, Neiti Groove -kappaleiden sanoitukset.

Sani on tehnyt aktiivisesti musiikkia aina 1990-luvulta asti.

Sanin sooloura alkoi vuonna 2004. Ensimmäisen soololevynsä, Kaikki laulut, hän julkaisi vuonna 2005.

Sani oli mukana huippusuositun Vain elämää -televisiosarjan vuoden 2018 kevätkaudella.

Aikakone esiintyy Riihimäellä Granitin aukion lavalla keskiviikkona 7. elokuuta kello 18.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut