Helsingin konserteista tehty yli 100 meluvalitusta – tälle festarille herui myös positiivinen palaute

Flow-festivaali järjestetään elokuussa Suvilahdessa, josta on tullut Helsingin festarikeskus. Arkisto/Päivi Tuovinen

Teija Varis

Helsingissä on kesällä järjestetty suuria musiikkitapahtumia festivaaleista Ed Sheeranin jättikonsertteihin. Kaikkia kaupunkilaisia tapahtumat eivät ilahduta, sillä Helsingin ympäristönsuojeluyksikköön on tullut yli sata asukkaiden tekemää meluvalitusta.

Ympäristötarkastaja Kirsi Järvisalo Helsingin kaupungin ympäristönsuojeluyksiköstä toteaa, että valituksia on tänä kesänä tullut vähän, jos vertaa aiempiin vuosiin.

– Koko kesän aikana valituksia on tullut yhteensä 111 kappaletta. Suuremmista konserteista tuli 95 ja pienemmistä 16 meluvalitusta, hän tarkentaa.

Eniten yksittäisiä meluvalituksia aiheutti Weekend Festival, josta valitettiin 33 kertaa.

– Tosin yksi palaute oli virheellisesti osoitettu Weekendille, vaikka tapahtumaa ei tuolloin vielä ollut. Samoin toinen palaute tuli jo ennen soundcheck-päivää, hän kertoo.

Yli 20 meluvalitusta tehtiin Sidewaysista (21 kpl) ja Musen keikasta Suvilahdessa (21 kpl).

– Musen keikasta tuli tosin myös yksi positiivinen yhteydenotto. Positiivisia yhteydenottoja tuli myös Tuskasta ja Ed Sheeranin konsertista, kummastakin yksi, Järvisalo kertoo.

Malmin lentokentällä kahtena päivänä järjestyt Ed Sheeranin konsertit keräsivät paikalle valtavasti ihmisiä. Tapahtuman kokoluokka huomioiden konserttien aiheuttamasta metelistä valitettiin vähän, vain viisi kertaa, joista kolme oli varsinaista palautetta melusta.

– Yksi palautteista oli ennakkopalaute, ja jälkeen päin asukas mainitsi konsertin olleen kohtuullinen.

Suuren kokoluokan tapahtumista meluvalituksia tehtiin lisäksi Alice in Chainsin konsertista, josta aiheutui yhdeksän meluvalitusta sekä Sunrise Avenuen ja The Offspringin konserteista, joista kummastakin tehtiin kaksi valitusta.

Vaikka valituksia on tullut, ovat Helsingissä järjestettyjen konserttien äänitasot olleet Järvisalon mukaan ilmoitusten mukaisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut