Vauhdikas mailapeli hurmaa nyt suomalaisia – onko tässä uusi olympialaji?

Reilut viisitoista vuotta sitten Suomeen rantautunut padel-peli on tällä hetkellä yksi nopeimmin leviävistä mailapeleistä koko Suomessa.

Kenttiä rakennetaan vimmatusti ympäri maata: pääkaupunkiseudulla pelipaikkoja on yhdeksän ja koko maassa kenttiä jo kuutisenkymmentä.

Lajia harrastaa arvion mukaan vähintään viisituhatta suomalaista.

Viime elokuussa Vantaan Porttisuontiellä avatut padelkentät ovat vetäneet lajiin ihastuneita varsin mukavasti.

– Pelit ovat lähteneet tosi hyvin käyntiin ja esimerkiksi arki-illat ovat täyttyneet erinomaisesti pelaajista, kertoo hallitoiminnasta vastaava Juha Jokela

– Toki vapaitakin aikoja löytyy yhä etenkin päivisin. Se on ilahduttavaa, että yritykset ovat löytäneet padelin, ja esimerkiksi työhyvinvointipäiviä vietetään Porttipuiston kentillä usein.

Jokelan mukaan padelia ei suotta luonnehdita nopeasti kasvavaksi urheilulajiksi.

– Tämä näkyy selvästi kenttien määrässä, joka on viimeisen vuoden aikana kasvanut peräti viidenneksen verran.

– Toisaalta Suomessa on edelleen monta suurta kaupunkia, joissa ei ole ainuttakaan kenttää. Pienillä paikkakunnilla taas on ongelmana se, että kenttiä on vain yksi, jolloin uusien harrastajien määrä ei pääse kasvamaan lainkaan, Jokela pohtii.

Helsingin Sörnäisissä sijaitseva kenttä on tuttu paikka Jussi Heikkilälle, Valtteri Niemiselle, Veli-Matti Puumalalle ja Jesse Liljegrenille, jotka ovat pelanneet padelia kolmisen vuotta.

– Padelin suosio on varmaankin siinä, että kynnys lajin aloittamiseen on hyvin matala. Lajia harrastaa hyvin monenlainen joukko, joten oman tasoisen pelikaverin löytää helposti, Liljegren arvioi.

Puumala puolestaan pitää siitä, että padelia pelaava pääsee kehittämään taitojaan ja osaamistaan varsin nopeasti.

Padel on alkujaan meksikolainen mailapeli, joka nousi julkisuuteen tasan 50 vuotta sitten. Laji rantautui Suomeen vuonna 2003 ja lajiliittona toimiva Suomen Padelliitto juhlii syksyllä kymmenvuotista taivaltaan.

– Suunnitelmissa on se, että lajista tulisi aikanaan virallinen olympialaji. Nyt maailmalla tehdään työtä sen eteen, että padel nousisi olympialaisiin ensin näytöslajiksi, Juha Jokela mainitsee.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut