Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raidejokerin pikaraitiotien rakentaminen rysähtää kunnolla käyntiin elokuussa – poikkeusjärjestelyjä luvassa vuosiksi pitkin Espoota ja Helsinkiä

Raidejokeri-pikaraitiotien rakentaminen vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen tulevien vuosien aikana. Jo nyt elo–syyskuussa luvassa on useita poikkeusjärjestelyjä.

Espoossa Maarintien jalankulun ja pyöräilyn reitti on siirtynyt tien pohjoispuolelle. Maarintie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 250 metrin matkalta Tietotiestä länteen syyskuun alussa. Tietotiellä on paikoitellen vuorottelevaa liikennettä.

Maarinrannantien eteläpuolella jalankulun ja pyöräilyn reitti suljetaan elokuun puolivälissä, ja kaupunkipyöräasemaa siirretään hieman elokuun alussa.

Kurkijoenpuiston läpi etelä–pohjoissuunnassa kulkeva jalankulun ja pyöräilyn reitti suljetaan syyskuussa.

Turunväylän ylittävän uuden Impilahdensillan rakentaminen alkaa syyskuussa. Liikenne Turunväylällä voidaan hetkellisesti pysäyttää. Turunväylälle johtavilta rampeilta poistetaan väliaikaisesti kaistoja ja väylällä olevia kaistoja kavennetaan. Työmaan kohdalla nopeusrajoitukset alenevat.

Linnoitustien länsipuolelta on poistettu kadunvarsipysäköinti ja ajorataa siirretään toimistorakennusten suuntaan. Liikenne on paikoitellen vuorottelevaa ja sitä pysäytetään louhintojen räjäytysten ajaksi. Etuvartion bussipysäkki poistuu tilapäisesti käytöstä 5. elokuuta.

Alberganesplanadilta poistuu 60 asukaspysäköintipaikkaa syyskuun alussa. Korvaavat pysäköintipaikat rakennetaan läheisille kaduille.

Ravitie pysyy suljettuna moottoriajoneuvoliikenteeltä elokuun 2020 loppuun. Korvaava reitti on Turuntien ja Pitäjänmäen kautta. Ravitien länsipää (Perkkaantie–Vermonrinteenkuja) on suljettu toistaiseksi myös jalankululta ja pyöräilyltä.

Helsingissä Pitäjänmäentiellä sekä Pajamäentien että Puro- ja Takomotien risteyksen kaistajärjestelyt sekä jalankulun ja pyöräilyn järjestelyt säilyvät ennallaan. Pitäjänmäentien risteyksen kohdalta suljettuna oleva Purotie avataan takaisin liikenteelle elokuun alun aikana.

Eliel Saarisen tien ja Isonnevankujan risteyksessä pyöräily ja jalankulku ohjataan Isonnevankujan pohjoisreunaan.

Huopalahden tunneli suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä 12. elokuuta alkaen loppuvuoteen 2021 asti. Jalankulun ja pyöräilyn työnaikaisia järjestelyjä tehdään jo 5. elokuuta alkaen. Jalankulku ja vaihdot junalaitureiden välillä onnistuvat koko rakentamisen ajan tunnelin kautta. Pyöräily ohjataan kiertoreitille tunnelin länsipuolelle. Tunnelin läpi kulkevat runkolinja 550 sekä linjat 41 ja 552 siirtyvät poikkeusreiteille.

Pirkkolantiellä Hämeenlinnanväylän sillan alla on hetkellisiä liikennekatkoja elokuun alkupuolella sekä pieniä muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reiteissä. Myös Hämeenlinnanväylän liikenne saatetaan joutua pysäyttämään räjäytysten ajaksi elokuun alussa.

Pirkkolantien itäpää (Metsäpurontie–Maunulantie) pysyy suljettuna moottoriajoneuvoliikenteeltä loppusyksyyn 2020 asti. Jalankulku ja pyöräily palautuvat Pirkkolantielle syyskuussa 2019. Pirjontiellä tilapäiset liikennejärjestelyt etenevät kohti itää.

Pirjontien ja Pakilantien kiertoliittymässä otetaan elokuun loppupuolella käyttöön liittymän länsipuolelle rakennettava kiertotie.

Oulunkylässä Norrtäljentie pysyy suljettuna moottoriajoneuvoliikenteeltä vuoden 2020 loppuun asti. Korvaava reitti on Mestarintien, Mäkitorpantien ja Siltavoudintien kautta.

Veräjä pysyy suljettuna kaikelta liikenteeltä vuoden loppuun asti. Korvaava reitti on Oulunkyläntie–Kirkkoherrantie–Jokiniementie–Otto Brandtin tie.

Maaherrantiellä jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy kadun pohjoispuolelle Tulvaniitynpolun ja Vantaanjoen välillä.

Maaherrantiellä Lahdenväylän kohdalla uuden raitiotiesillan rakentaminen aiheuttaa muutoksia runkolinjan 550 reitteihin. Liikenne Lahdenväylällä voidaan hetkellisesti pysäyttää rakennustöiden vuoksi. Lahdenväylällä työmaan kohdalla poistetaan sekä kavennetaan kaistoja väliaikaisesti. Nopeusrajoitukset alenevat työmaan kohdalla.

Viikinportinkatu on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä lokakuun loppuun asti.

Viikintiellä niin sanotulla Viikinsuoran osuudella on käytössä tilapäinen jalankulun ja pyöräilyn väylä kadun eteläpuolella.

Varikkotie pysyy suljettuna moottoriajoneuvoliikenteeltä vuoden 2022 loppuun asti.

Järjestelyistä kerrotaan tarkemmin raidejokerin verkkosivuilla ja työmaiden läheisyydessä opastein.