Yli 20 teinin lössi uhkaili ja häiriköi Vuosaaressa – parvekkeille kiipeilyä, huorittelua ja turpaanvetouhkailuja

Usean kymmenen nuoren häiriköinti herättää ihmetystä ja pelkoa Vuosaaressa etenkin Aurinkolahden suunnalla. Asiasta on otettu useita kertoja yhteyttä poliisiinkin. Julkinen keskustelu asiasta ryöpsähti, kun paikallinen perheenisä kiinnitti ongelmaan huomiota maanantai-iltana.

– Otin muutaman valokuvan hölmöilevästä parin tusinan teinin ryhmästä. Tulivat heti valittamaan ettei saa kuvata tai kutsua poliisia. Vastasin että älkää hölmöilkö, tuo on vaarallista ja häiritsee kaikkia muita.

– Minuutti tai pari myöhemmin minut piiritti useampi isompikokoinen suullisesti uhkaillen "haluatko turpaasi".

Tässä vaiheessa sivullinen toinen aikuinen soitti hätäkeskukseen ja toinen tuli puolustamaan häntä uhkaajilta.

Monet muutkin kertoivat keskusteluryhmässä havaintojaan nuorten häiriköinnistä. Yhden keskustelijan mukaan teinijengi hyppi toisten veneissä, huoritteli naisia ja uhkasi jopa tappamisella.

– Todella ikävä tilanne! Ihmettelin miten nuoret nykyään huutelevat ja riehuvat Columbuksessa. Perjantai-iltaisin Columbuksessa on rauhallisempaa, kun nuorisotyöntekijät ovat paikalla, kolmas henkilö mainitsi.

Monet harmittelivat, ettei poliisia ole saatu paikalle rauhoittamaan tilannetta.

Poliisin edustaja Susanna Mara kirjoitti keskusteluryhmässä poliisin suhtautuvan vakavasti näihin ilmoituksiin ja tehostavan ennalta estävän toiminnon partiointia alueella "tästä päivästä lähtien".

Tarkkoja kuvauksia henkilöiden tuntomerkeistä ja tapahtumapaikoista voi hänen mukaansa lähettää osoitteeseen ennaltaestava.helsinki@helsinki.fi

– Asian tiimoilta oltu myös yhteydessä jalkautuvaan nuorisotyöhön sekä kauppakeskuksen järjestyksenvalvontaan, joiden kanssa teemme yhteistyötä, Mara toteaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut