Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsää kaadetaan Patolassa ja Maunulassa – liito-oravan reviiri säästetään

Patolan metsässä ja lähialueilla kaadetaan puita elokuussa. Puiden kaataminen liittyy maakaasuputken siirtoon Käskynhaltijantien pohjoispuolella.

Puita joudutaan kaatamaan Patolan metsässä, Suursuonpuistossa, Henrik Sohlbergin puistossa ja Itsenäisyydenpuistossa.

Työ alkaa elokuun alussa lintujen pesimäkauden jälkeen. Putken asennustyöt valmistuvat ensi kesänä.

Patolassa kaasuputken rakentaminen edellyttää 12 metriä leveän työalueen raivaamista metsään. Myös Henrik Sohlbergin puistosta ja Itsenäisyydenpuistosta joudutaan kaatamaan puita rakennustöiden takia.

Patolan metsän itäpuolella kaasuputkelle on linjattu Henrik Sohlbergin puiston ja Itsenäisyydenpuiston läpi. Linjaus mukailee nykyisiä raitteja, jotta rakentamisen vaikutukset puistoissa jäisivät mahdollisimman pieniksi.

Suunnittelussa on otettu huomioon myös alkukeväällä löytynyt liito-oravan reviiri, muut arvokkaat luontokohteet ja ensimmäisen maailmansodan aikaiset suojellut muinaisjäännökset.

Tuusulanväylän länsipuolella uutta putkea rakennetaan Suursuonpuiston, Suursuonlaidan, Pirjontien ja Pirkkolantien reunaan sekä Maunulanpuistoon.

Maunulassa ja Pirkkolassa kaasuputki täytyy siirtää, jotta uudet asuinrakennukset ja raidejokeri voidaan rakentaa. Myös päiväkoti Suursuon uudisrakennuksen käyttöönotto edellyttää putken siirtämistä.

Putkilinjan raivauksesta vastaa kaupunki, joka on tilannut kaasuputken siirtotyöt Gasumilta.