Raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti lähes 180 ajo- ja lepoaikarikkomusta – haaviin myös kännykän näprääjiä ja etsintäkuulutettuja

Poliisi totesi viime viikolla suorittamassaan raskaan liikenteen tehovalvonnassa 177 ajo- ja lepoaikarikkomusta sekä 46 ajopiirturirikkomusta. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui neljä, Poliisihallitus kertoo tiedotteessaan.

– Poliisin valvonnalle on näköjään tarvetta, kun rikkeitä löytyy tässä määrin, vaikka tälläkin kertaa valvonnasta tiedotettiin etukäteen, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Poliisi tarkisti tehovalvonnan yhteydessä 1411 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista 1158 oli kotimaisia ja 253 ulkomaalaisia, ja mukana oli myös 40 linja-autoa.

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 16 tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 63 kappaletta, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi 46 rangaistusta jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen sekä 18 rangaistusta kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen. Etsintäkuulutettuja tavattiin valvonnassa 7 ja rattijuoppoja yksi.

Valvonnassa tuli esille myös 15 tapausta, joissa kuljettaja käytti kännykkää tai muuta viestintälaitetta ajon aikana.

Poliisin mukaan valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon.

Poliisi kertoo käyttäneensä viikon aikana tarkastuksiin noin 2400 työtuntia. Valvontaan osallistui myös Kaakkois-Suomen rajavartiosto valvomalla rajanylityspaikoilla.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut