Onko kesämökki hyvä sijoituskohde? Nuoremmat ikäluokat ainakin luottavat siihen ikääntyneitä enemmän

Niukasti yli puolet suomalaisista pitää kesämökkiä kotimaassa järven tai meren rannalla erittäin tai melko hyvänä sijoituskohteena.

Vapaa-ajanasuntoihin sijoituskohteina luottavat etenkin nuoremmat ikäluokat.

Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) tutkimuksessa 52 prosenttia vastaajista pitää kesämökkiä järven tai meren rannalla yleisesti ottaen erittäin tai melko hyvänä sijoituskohteena.

Huonona sijoituksena tällaisia mökkejä pitää vain joka kymmenes.

Kolmannes arvioi vapaa-ajan asunnon Suomessa matkailukeskuksessa erittäin tai melko hyväksi sijoituskohteeksi.

Lähes joka neljäs, 23 prosenttia uskoo, että vapaa-ajan asunto ulkomailla olisi hyvä sijoituskohde.

Suomalaisista yli neljännes otaksuu, että vapaa-ajan asunto ulkomailla on huono sijoitus tai siihen ainakin koetaan liittyvän paljon riskejä.

Nuorista, 18–30-vuotiaista, kolme viidestä eli 61 prosenttia näkee, että kesämökki kotimaassa järven tai meren rannalla on vähintäänkin melko hyvä sijoituskohde.

Ikääntyneimmistä, yli 60-vuotiaista, näin ajattelee vähemmän kuin joka toinen eli 46 prosenttia.

Nuorten ja ikääntyneiden suhtautumisen ero käy ilmenee myös tarkastelussa vapaa-ajan asunnosta Suomen ulkopuolella. Nuorista kaksi viidestä, 39 prosenttia, uskoo tällaisen sijoituksen kehittyvän suotuisasti, kun ikääntyneimmistä näin ajattelee vain reilu kymmenesosa eli 13 prosenttia.

Heikommin koulutetut, työntekijät ja työväestöön samaistuvat luottavat muita voimakkaammin siihen, että kesämökki kotimaassa veden äärellä olisi hyvä sijoituskohde.

Korkeasti koulutettujen, ylempien toimihenkilöiden ja ylempään keskiluokkaan samaistuvien keskuudessa ilmenee keskimäärää enemmän varauksellisuutta. Korkeasti koulutetuista vain reilu kolmannes, 36 prosenttia tohtii sanoa, että kesämökki kotimaassa meren tai järven rannalla on hyvä sijoitus.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS ja vastaajat olivat 18–79 -vuotiaita. Haastatteluja tehtiin 1 003. Ahvenanmaa ei ollut tutkimuksessa mukana. Tulosten virhemarginaali on enimmillään vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut